SR fortsätter uppmärksamma Tyresös satsning på socialtjänsten

Under onsdagen rapporterade Sveriges Radio om hur Tyresö kommun vänt den negativa spiralen med hög omsättning på socialsekreterare. Kort därefter berättade man också om en av de viktigaste satsningarna kommunen gjort – ett traineeprogram för socionomer.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-09-27

Traineeprogrammet grundades av Huddinge och numera deltar även Nacka och Tyresö i samarbetet. Målsättningen är tydlig. Att locka till sig och behålla duktiga socionomer vid utbildningens slut. Upplägget är att studenten jobbar i kommunen en dag i veckan den sista tiden på socionomutbildningen.

Therese Bergsell som är samordnare för programmet berättar för Sveriges Radio att ungefär två av tre som går programmet väljer att stanna i kommunen som de utbildats i. Det har bidragit till mer kontinuitet bland personalgruppen i socialtjänsten.

– Det är jätteviktigt för de vi hjälper att de får ha samma kontaktperson så länge som möjligt, säger hon till SR.

LÄS MER: Avsevärt bättre situation inom Tyresös socialtjänst efter satsning på socialsekreterarePublicerat 2018-09-27
Uppdaterat 2018-09-27DM i vattenrutschkana hålls i Aquarena

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson har utlyst distriktsmästerskapen i vattenrutschkana som en del av Radiohjälpens insamling till förmån för Världens barn. Tävlingen går av stapeln på onsdag i Tyresö Aquarena.

16 besöker oss just nu