Startskott för bygge av 275 nya lägenheter vid Bollmora allé

Tyresö fortsätter att växa med fler nya bostäder. I går gick startskottet för 275 nya lägenheter vid Bollmora allé.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-06-08

”Spadtaget” för Wallenstams projekt Järnet 7, 275 nya lägenheter i såväl hyresrätts som bostadsrättsform, togs i går. Och man gjorde det på ett lite oortodoxt sätt, nämligen med hjälp av en spontmaskin. En maskin som vibrerar sig ner i jorden.

”Hade idag äran att tillsammans med Hans Wallenstam dra igång deras bygge av 275 hyres- och bostadsrätter i #Tyresö Centrum. Vi körde en spontmaskin för att komma igång ordentligt – kul. Ännu ett steg mot att förverkliga vårt löfte om att läka såren från 60-talets planering i Tyresö och byta asfalt och betong i Centrum mot en grönskande och välkomnande stadsmiljö.”, skriver kommunalrådet Fredrik Saweståhl (M) på Facebook.

Tillsammans med utbyggnaden av Norra Tyresö Centrum på andra sidan Bollmora allé väntas Järnet 7 bidra till en mer levande blandstad med bostäder, arbetsplatser, lokaler och publika stadsrum.

Bebyggelsen delas in i tre delar med ett punkthus i norr och två kvarter i söder. Punkthuset, som står på tomtens norra del, blir ett land­märke och kommer att kunna ses från flera håll.Publicerat 2017-06-08
Uppdaterat 2017-06-08Prisrally på villor i Tyresö

Prisutvecklingen på villor i Stockholms län fortsätter att stiga kraftigt. Och Tyresö tillhör toppen, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

I Tyresö går det att göra bostadsklipp

Tyresö tillhör den skara av landets kommuner där det går att göra bäst bostadsaffärer ekonomiskt. Däremot får du inte lika mycket yta för pengarna. Det visar en granskning från Veckans Affärer.

9 besöker oss just nu