Statsministern valspurtar i Tyresö

I morgon, söndagen den 26:e maj, besöker statsminister Stefan Löfven (S) Tyresö i ett sista försök att vinna röster i EU-valet.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-05-25

EU-valet närmar sig med stormsteg. I skrivande stund är det blott 30 timmar kvar och partierna är inne i den absoluta slutspurten när det gäller att vinna över osäkra väljare liksom att få sina kärntrupper att gå och rösta.

En som har ett fullspäckat schema är Socialdemokraternas partiledare tillika Sveriges statsminister Stefan Löfven. Han kommer att befinna sig i Stockholmsområdet på valdagen och har valt att fokusera på Tyresö under de sista självaste timmarna. Klockan 14.15 håller han ett torgmöte i Tyresö centrum. Det meddelade partiet under fredagen i ett pressmeddelande. Efter stoppet i Tyresö har han bara en ringaktivitet kvar innan han kan pusta ut efter några tuffa kampanjveckor.

Att Stefan Löfven har valt just Tyresö är ingen slump. I november i fjol gjorde han ett besök i kommunen efter att Socialdemokraterna tagit makten – efter 20 år i opposition. Socialdemokraterna backade visserligen i Tyresös kommunval men kunde överta styråran efter att ha lockat över Liberalerna. Något Löfven lovordade.

– Man hittar samarbeten som gör att kommuner, landsting, regionen kan styras på bästa möjliga sätt. Det är det som jag har förespråket under många år i svensk politik, att vi behöver det också på nationell nivå. Blockpolitiken är inte bra för Sverige. Den låser politiken, sade han då i en kommentar till tidningen Mitt i Tyresö.

LÄS MER: Maktskifte i Tyresö efter att L överger Alliansen

Stefan Löfven passade dock på att poängtera att modellen inte skulle fungera i riksdagen då den inte skulle få majoritet.

– Det gäller att hitta en regering vars underlag gör att man får igenom sin budget och de centrala delarna av politiken, sade han och fortsatte:

– Koalitionen borde fungera och det är en bra idé men det är skillnad på det lokala planet och riksplanet. I princip är den här modellen bra.

Kopierade modellen
Men kort därefter sålde han som alla vet in en liknande lösning till Liberalerna och Centerpartiet i riksdagen.

Stefan Löfven har uppenbarligen ett gott öga för Tyresö.Publicerat 2019-05-25
Uppdaterat 2019-05-25

FOTO: SocialdemokraternaNu ska brotävlingen avgöras

Beslutet om att bygga en bro över Nyforsviken har varit en mycket infekterad politisk strid men går alltjämt vidare planenligt. Just nu hålls en arkitekttävling där du som Tyresöbo kan vara med och rösta fram den finaste skapelsen. Priset till vinnaren? Minst 350.000 kronor.

Här är smockan på alla bilister i Tyresö

Morgon och eftermiddag ringlar sig köerna långa på Tyresös största trafikinfarkt – Tyresövägen. Det tredje körfält som är i full färd att byggas är det många som längtar efter. Men nu kommer ett chockartat besked från den nya politiska ledningen: Du som är bilförare väntar i onödan.

M, C och KD: Stålbad för god ekonomi och återställd skatt

Partierna i Tyresö vill skära i central administration för att stabilisera kommunens ekonomi. Somliga mer än andra. M, C och KD vill kapa kostnaderna så mycket att man också kan finansiera en återställning av skatten. – Det är en fråga om prioriteringar, säger oppositionsrådet Anki Svensson (M).

8 besöker oss just nu