Stjärnsponsorns ilska: “Vi går inte in i några jävla konkursbon någon mer gång”

Efter Tyresö Fotboll AB:s ekonomiska kris vädrar nu deras största sponsor, inkassoföretaget Prioritet Finans, sin ilska. - Vi kommer ha stenkoll på klubbarna vi sponsrar, på deras ekonomi. Vi går inte in i några jävla konkursbon någon mer gång, säger företagets vd Nils Wiberg till fotbollskanalen.se.

Av Robert Skölin
Publicerat 2014-03-17

- Vi måste ställa krav på sportklubbar lika väl som vi ställer krav på företag i det här landet, de får faktiskt gå någon ekonomiutbildning och lära sig hur man sköter räkenskaperna. I framtiden kommer vi göra stenhårda kontroller innan vi går in i några idrottsföreningar, dundrar vd:n.

Prioritet Finans gick in som sponsor i februari 2013 och bidrog bland annat till att lagets stjärna, tillika bäst betalda spelare, Marta förlängde sitt kontrakt. Tyresö Fotboll AB har blivit beviljade rekonstruktion men alltjämt återstår stora skulder att betala för att laget ska kunna fortsätta i Damallsvenskan och undgå tvångsnedflyttning. Enligt Idrottens Affärer handlar det om fordringar på så mycket som 7,8 miljoner kronor.

LÄS MER: 
Oviss framtid för Tyresö FF:s damlag
Konkurshotet mot Tyresö FF:s damlag avvärjt

REDAKTIONSBLOGGEN:
Hjälp oss rädda Tyresö FF:s damlag
Upp som en sol. Ner som en pannkaka.
Publicerat 2014-03-17
Uppdaterat 2016-01-23SvFF säger nej: Tyresö FF kastas ut ur damallsvenskan - kan också gå i konkurs

Framgångssagan Tyresö FF:s damer har nått sitt slut. Miljonskulderna blev till sist för mycket. Svenska Fotbollsförbundets appelationsnämnd konstaterar att bolaget Tyresö Fotboll AB inte kommit in med årsredovisning i rätt tid och avslår därmed bolagets överklagan. Det tidigare beslutet att neka elitlicens för 2015 står fast. Nu slängs man ut ur damallsvenskan.

Konkurshotet mot Tyresö FF:s damlag avvärjt

Tyresö Fotboll AB är inte längre konkurshotat. Bolaget har fått sin ansökan om rekonstruktion godkänd av Nacka tingsrätt. Därmed kommer spelarna att få sin lön utbetald via den statliga lönegarantin.

Konkurs för Ängsgården i Trollbäcken

Företaget Mimosa Vård och Omsorg AB som sedan i mars 2012 driver äldreboendet Ängsgården i Trollbäcken har gått i konkurs. Det beskedet kom sent igår kväll. Nu ska äldreboendet drivas vidare av konkursförvaltare i väntan på att en ny aktör tar över verksamheten.

8 besöker oss just nu