Stjärnsprakande afton när deltävling i Funkisfestivalen avgjordes i Tyresö

Under måndagskvällen anordnade Tyresö för första gången en deltävling i Funkisfestivalen, en sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Åtta starka bidrag ställde upp på scen i en välfylld aula på Tyresö gymnasium. Vinnare blev till slut Perdaniel Söderlind som med skönsång och stor inlevelse framförde Anders Glenmarks klassiska popdänga ”Hon har blommor i sitt hår”.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-01-23

En magisk kväll fylld av glitter, glamour, underhållning, glädje och självfallet duktiga artister, ja så skulle Funkisfestivalens deltävling i Tyresö kunna sammanfattas.

Artisterna hade själva fått välja om de skulle framträda med en egen låt eller en som någon annan gjort, en så kallad cover. Samtliga tävlande valde det senare och till detta ackompanjerades man av en riktig liveorkester, vilket skapade en mäktig och stämningsfull inramning.

Alla som Vi i Tyresö talade med var eniga om att bidragen genomgående höll hög klass och att det var mycket jämnt. Juryn bestående av Anna Ekman, Fernando Brito och Erik Linder stod således inför ett tufft uppdrag.

Men till sist kunde man ändå utse en vinnare och det blev Perdaniel Söderlind som ställde upp med en låt många känner igen och som lätt sätter sig i huvudet, nämligen Anders Glenmarks ”Hon har blommor i sitt hår”.

Perdaniel får nu äran att representera Tyresö i den stora finalen på Cirkus i Stockholm. Vi i Tyresö önskar honom varmt lycka till!

Konferencierer för Funkisfestivalens deltävling i Tyresö var Ninni Bautista och Elias Moberg.Publicerat 2018-01-23
Uppdaterat 2018-01-23

Alla bidragen:


​Marita Söderlind ”Det fanns en tid”
Thomas Claesson ”En annan värld”
Josefin Boström ”Håll om mig”
Gerd Söderlind ”Du är allt”
Lena Löwgren ”För det här är bara början”
Agnes Wittrock ”Attention”
Linnea Johansson ”Just gold”
Perdaniel Söderlind ”Hon har blommor i sitt hår”


FOTO & VIDEO: Lotta Stjernfeldt12 besöker oss just nu