Stöldattack mot klädesbutik i Tyresö Centrum

En klädesbutik i Tyresö Centrum blev under tisdagen bestulna på kläder av ungdomar.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-05-07

Ett flertal ungdomar ska ha deltagit i stölden som inträffade vid 11-tiden. Men hur många det rör sig om och värdet på de kläder man fick med sig är ännu inte fastställt.

– Det är sånt vi nu kommer gå igenom i förhör. Allting är fortfarande väldigt färskt, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Försökte stoppa – blev sparkad
Eriksson kan däremot berätta att en person i butiken försökte hindra ungdomarna, varpå denne fick motta sparkar. Något som ändrar rubriceringen från stöld till rån.

– Som jag har uppfattat det är det en kund och inte personal som försökt ingripa, men blev då utsatt för våld. Därför har vi upprättat en anmälan om rån i motvärnsfallet.

Men de hann undan?

– Ja, när polis och ordningsvakter kom till platsen var de borta. Det ska ha förflutit en viss tid innan själva händelsen och larmet gick.

Rån i motvärnsfallet är när en tjuv har begått en stöld och sätter sig i motvärn med våld eller hot när någon vill återta stöldgodset. Brottet kan ge fängelse mellan ett och sex år.

LÄS MER: Namninsamling för polisstation i Tyresö: ”Det går inte längre”
Publicerat 2019-05-07
Uppdaterat 2019-05-07

FOTO: Robert SkölinTvå äldrerån i Tyresö – på en vecka

En rån- och stöldvåg mot äldre kan just nu svepa över Tyresö. På bara en vecka har två kvinnor, en i 90-årsåldern och en i 85-årsåldern, drabbats. – Det är otroligt fräckt att ge sig på någon som är så gammal och försvarslös, säger Anna Westberg presstalesperson på Stockholmspolisen om den senaste händelsen.

Optikerkedjans upplysningskampanj kommer till Tyresö

Kolla dina ögon i tid – innan det för sent! Det är budskapet för en kringresande nationell upplysningskampanj om ögonhälsa som ska besöka 40 svenska städer, däribland Tyresö den 15 februari. – Vi vill sprida kunskap om att en synundersökning kan upptäcka och förebygga ögonsjukdom, det borde vara lika naturligt att undersöka sina ögon regelbundet som att gå till tandläkaren, säger Caroline Schiller, optiker på Specsavers som ligger bakom kampanjen.

Pop up-torg inspirerar inför framtiden

Nu kan du som passerar bussterminalen i Tyresö eller besöker centrumet sätta dig ner och fundera över framtiden i Tyresö kommuns nya "Torg på prov", ett pop up-torg som invigdes under onsdagen av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M), tillsammans med initiativtagaren Emma Shepherdson från Stadsbyggnadsförvaltningen.

8 besöker oss just nu