Stor folkfest när Tyresöfestivalen firade tio år

Under lördagen var det stor folkfest i Stadsparken i Tyresö centrum när Tyresöfestivalen gick av stapeln för tionde året.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-09-03

De flesta Tyresöbor vet vid det här laget vad Tyresöfestivalen innebär. Nämligen en massa prova-på-aktiviteter, underhållning och härlig stämning i stor gemenskap. Det här året var inget undantag, tvärtom var det mer drag än någonsin då festivalen samtidigt 10-års jubilerade.

Under festen invigdes också den nya parkourparken bredvid Skatepark 135. Invigningstal och bandklippning stod kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Stjernfeldt (M) för. Parkoursporten kommer från Frankrike i början av 1980-talet och går ut på att snabbt och smidigt forcera olika typer av hinder i stadsmiljö utan hjälpmedel. I den nya parkourparken finns mängder av hinder med varierande svårighetsgrad.

– Vår nya parkourpark blir ett tillskott för att stärka folkhälsan och kommer möjliggöra för ännu mera spontanidrott för Tyresös invånare, säger hon.

LÄS MER: Folkfesten firar tio år

Bildgalleri från Tyresöfestivalen 2018.Publicerat 2018-09-03
Uppdaterat 2018-09-03

FOTO: PrivatFolkfesten firar tio år

På lördag är det återigen dags för Tyresöfestivalen som i år 10-års jubilerar. Som vanligt är det ett fullspäckat program med aktiviteter, uppträdanden och upptåg för hela familjen.

Det händer på Tyresöfestivalen

På lördag går Tyresöfestivalen av stapeln. Det blir underhållning, mat, marknad, uppvisningar och prova på-aktiviteter i massor. Här är programmet.

Alliansen vill bygga parkourpark

Alliansen i Tyresö vill bygga en parkourpark intill Skatepark 135. Det skriver de fyra partierna i ett pressmeddelande kopplat till budgeten för nästa år. Men bygget kan vara igång redan i höst. – Det är vår förhoppning, Thomas Sundblad (L) och Per Lindén (KD), ledamöter i kultur- och fritidsnämnden.

Laddad inför Tyresöfestivalen?

På lördag är det dags igen. Tyresöfestivalen arrangeras för åttonde året i rad och bjuder bland annat på världsartisten Mohombi med den oerhört smittsamma superhiten Bumpy ride, invigning av den nya stadsparken och föreningarnas dag med massor av prova på-aktiviteter.

12 besöker oss just nu