Succé för Tyresöfestivalen i sensommarvärmen

I lördags var det för sjätte året i rad dags för Tyresöfestivalen. Det vackra och soliga sensommarvädret bidrog till att det var fullt av Tyresöbor på festivalen hela dagen. Tyresöfestivalen 2013 blev därmed en välbesökt succé. På plats fanns en lång rad föreningar, klubbar och partier dessutom bjöds det på underhållning från scenen av mer eller mindre kända personer.

Av Redaktionen
Publicerat 2013-09-08

Det största dragplåstret på scenen var givetvis den kända och populära gruppen Panetoz som bland annat spelade sin stora hit ”Dansa Pausa”. Bland mer lokala förmågor på scenen fanns Vibbarna och Calika. Tyresöfestivalen är ett bra tillfälle för lokala grupper och artister att visa upp sig och höras av en större publik. Som tidigare var det Tyresöprofilen Annika From Borg som höll ihop programmet och agerade konferencier.

Under dagen var det full fart med bland annat uppvisningar i Skatepark 135 som lockade många på både skateboards och kick-bikes. En lång rad föreningar inom idrott, natur och kultur var på plats och visade sin verksamhet och det fanns gott om prova-på-aktiviteter för alla åldrar, allt från handboll och bågskytte till mattcurling med pensionärsorganisationerna. På festivalen kunde besökarna också diskutera Tyresös utveckling med representanter från nästan alla partier i kommunfullmäktige.

Tyresöfestivalen var också den riktiga premiärdagen för den Rosa byggboden. Byggboden är kommunens satsning för att i ett tidigt skede involvera Tyresös medborgare i arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för Tyresö. Byggboden invigdes av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) med ett symboliskt spadtag. Redan första dagen klev flera hundra Tyresöbor in och bidrog till arbetet.
Publicerat 2013-09-08
Uppdaterat 2016-01-18Folkfesten firar tio år

På lördag är det återigen dags för Tyresöfestivalen som i år 10-års jubilerar. Som vanligt är det ett fullspäckat program med aktiviteter, uppträdanden och upptåg för hela familjen.

Det händer på Tyresöfestivalen

På lördag går Tyresöfestivalen av stapeln. Det blir underhållning, mat, marknad, uppvisningar och prova på-aktiviteter i massor. Här är programmet.

Laddad inför Tyresöfestivalen?

På lördag är det dags igen. Tyresöfestivalen arrangeras för åttonde året i rad och bjuder bland annat på världsartisten Mohombi med den oerhört smittsamma superhiten Bumpy ride, invigning av den nya stadsparken och föreningarnas dag med massor av prova på-aktiviteter.

16 besöker oss just nu