Succén fullbordad – Tyresö FF klara för division 2

Tyresö FF:s herrar höll för trycket och vann den avslutande matchen i division 3 Södra Svealand och blev därmed seriesegrare och tar nu steget upp i division 2 till säsongen 2019. Tyresö FF har gjort en strålande säsong och bara förlorat två av 20 matcher och vinner serien på 48 poäng, 1 poäng före Stockholm Internazionale.

Av Fredrik Saweståhl
Publicerat 2018-10-08

Seriesegern säkrades i lördags inför 242 åskådare på Brantbrinks IP i Tullinge där Tyresö besegrade Tullinge Triangelpojkar med 1-2 (0-1). Efter en nervös inledning så tog Tyresö en tidig ledning då Josef Rakez gjorde mål efter hörna (16'). Tullinge kvitterade tidigt i andra halvlek och skapade ny dramatik i striden om avancemang. Tyresö avgjorde sedan på straff i minut 65 och hjälten blev Josef Rakez som alltså gjorde båda Tyresö-målen i matchen. Tyresö höll undan och kunde fira ordentligt efter slutsignalen.

I helgen avslutades också säsongen för Tyresö FF:s damer som slutade på tredje plats i Division 1 Södra Svealand efter en avslutande hemmaseger mot Telge United med 5-0. Publicerat 2018-10-08
Uppdaterat 2018-10-08Tre dagars fotbollsfest när NIC avgjordes

Under påskhelgen spelades Nordic Invitational Cup i Tyresö. En årligt återkommande fotbollscup för tjejer i 14-årsåldern där några av de bästa lagen i Norden möts – och vilken fotbollsfest det blev. Bra fotboll, vackert väder och ett mycket välplanerat genomförande. ”Jag har varit på cup i 15 år. Detta är det bästa arrangemanget någonsin”, kommenterade en ledare i ett av de gästande lagen.

Tyresö-lag kan vinna Tips-SM

Magnus Åkerberg och laget SV Seguro från Tyresö är klara för final i årets upplaga av Tips-SM. Från Stockholm har också laget Stigtomten med vänner kvalat in till finalen. Det står klart sedan den sista deltävlingen avgjordes förra helgen efter sex veckors intensivt tävlande. Det är andra gången laget går hela vägen till SM-final.

Hanviken upp i trean efter kvalseger

Den fina fotbollshösten i Tyresö kröntes i lördags med att även Hanvikens SK:s herrar klev upp en nivå i seriesystemet. Sedan tidigare är det ju klart att Tyresö FF går upp i tvåan efter serieseger och nu är alltså Hanviken klara för division 3 efter ett framgångsrikt kvalspel. Uppflyttningen säkrades via 2-0 hemma mot IK Viljan från Strängnäs.

22 besöker oss just nu