Sugen på kultur?

Mellan den 12-18 november bjuds Tyresöbor och besökare på konst, konserter, litteratur, teater och andra kulturella upplevelser – i massor. Det har blivit dags för årets upplaga av Kultur i höstmörkret. Den sjätte i ordningen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-11-06

Veckan inleds med festlig och stämningsfull invigning på stora biblioteket i Tyresö Centrum. Härefter följer ett digert kulturprogram för alla åldrar och smaker dagarna i sju. Detta tack vare ett gott och nära samarbete mellan Tyresö kommun och de lokala kulturföreningarna. Temat för i år är “berättelser från hela världen”. Se hela programmet.

I samband med Kultur i höstmörkret äger även Konstrundan rum. I år är det 20 lokala konstnärer som öppnar upp sina ateljéer och visar konst. Läs mer om Konstrundan.Publicerat 2018-11-06
Uppdaterat 2018-11-06

FOTO: Marika af Trolle-John LöfMiguels dröm på väg att raseras

Det var inte länge sedan han lanserade idén att bygga om värmeverket till Tyresös eget Tom Tits. Men nu är Miguel Escribano uppsagd som hyresgäst av ägaren Vattenfall – som planerar att riva byggnaden.

Långfilm om Tyresö har snart premiär

Om exakt en vecka har en långfilm premiär. Men det är ingen vanlig Hollywood-rulle med snabba klipp och en story som är lika förutsägbar som osannolik, nej det är en film om en kommun – Tyresö. Vi i Tyresö har träffat Bo i Tyresö-gänget som ligger bakom den ovanliga produktionen.

Kultur i kvadrat

Nästa vecka, den 13-19 november, är det återigen dags för Kultur i höstmörkret, Tyresö kommuns årliga kulturvecka.

7 besöker oss just nu