Sugen på kultur?

Mellan den 12-18 november bjuds Tyresöbor och besökare på konst, konserter, litteratur, teater och andra kulturella upplevelser – i massor. Det har blivit dags för årets upplaga av Kultur i höstmörkret. Den sjätte i ordningen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-11-06

Veckan inleds med festlig och stämningsfull invigning på stora biblioteket i Tyresö Centrum. Härefter följer ett digert kulturprogram för alla åldrar och smaker dagarna i sju. Detta tack vare ett gott och nära samarbete mellan Tyresö kommun och de lokala kulturföreningarna. Temat för i år är “berättelser från hela världen”. Se hela programmet.

I samband med Kultur i höstmörkret äger även Konstrundan rum. I år är det 20 lokala konstnärer som öppnar upp sina ateljéer och visar konst. Läs mer om Konstrundan.Publicerat 2018-11-06
Uppdaterat 2018-11-06

FOTO: Marika af Trolle-John LöfLångfilm om Tyresö har snart premiär

Om exakt en vecka har en långfilm premiär. Men det är ingen vanlig Hollywood-rulle med snabba klipp och en story som är lika förutsägbar som osannolik, nej det är en film om en kommun – Tyresö. Vi i Tyresö har träffat Bo i Tyresö-gänget som ligger bakom den ovanliga produktionen.

Kultur i kvadrat

Nästa vecka, den 13-19 november, är det återigen dags för Kultur i höstmörkret, Tyresö kommuns årliga kulturvecka.

18 besöker oss just nu