Svantesson (M) besökte Tyresö – talade om företagares villkor

Valrörelsen inför valet den 9 september börjar så sakta komma igång. I måndags märktes det också i Tyresö då Moderaternas vice partiledare och ekonomisk politiske talesperson Elisabeth Svantesson kom på besök till kommunen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-07

Målet för Svantessons resa var att tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl, också han moderat, göra ett företagsbesök på det framgångsrika Tyresö-företaget Arta Plast.

Värd under besöket var Arta Plasts VD Helge Steg som gav en presentation om Arta Plast, ett av Sveriges mest ledande och innovativa företag inom plast som livsmedelsförpackningar och medicintekniska detaljer. Diskussionerna under besöket kom att handla om företagares villkor, möjligheter att expandera och nyanställa och hur företag kan bidra till en bättre integration och stå för fler enkla jobb om skatter och regler i Sverige skulle möjliggöra det. Det samtalades även om kompetensförsörjning och myndigheters byråkrati.

Besöket avslutades med en rundvandring i den välordnade fabriken där många välkända produkter som finns i nästan allas kök och hem tillverkas. Publicerat 2018-08-07
Uppdaterat 2018-08-07

FOTO: PrivatLäsarna: Fel att höja skatten i Tyresö

Den kraftiga skattehöjning som Tyresös nya politiska styre drivit igenom verkar inte ha fallit i god jord. I en omröstning på Vi i Tyresös Facebook-sida anser nästan nio av tio att beslutet var felaktigt.

M och KD-budget stärker både plånbok och välfärd

I onsdags sa riksdagen ja till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag till statsbudget för 2019. Budgeten bygger på Alliansens reformagenda och innebär omfattande skattesänkningar för alla som jobbar och landets pensionärer. Men också fem välfärdsmiljarder och skarpa satsningar på polisen och försvaret.

Tyresö låter nyanlända bo kvar – M kritiska

Bosättningslagen tillämpas på olika sätt i olika kommuner. I Tyresö förlängs bostadskontrakten efter två år. Fel tycker Moderaterna. – Huvudregeln ska vara tidsbegränsade kontrakt i två år, sedan tar egna ansvaret vid. Det är rimligt, säger tillträdande oppositionsrådet Anki Svensson (M).

74 besöker oss just nu