Svantesson (M) besökte Tyresö – talade om företagares villkor

Valrörelsen inför valet den 9 september börjar så sakta komma igång. I måndags märktes det också i Tyresö då Moderaternas vice partiledare och ekonomisk politiske talesperson Elisabeth Svantesson kom på besök till kommunen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-07

Målet för Svantessons resa var att tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl, också han moderat, göra ett företagsbesök på det framgångsrika Tyresö-företaget Arta Plast.

Värd under besöket var Arta Plasts VD Helge Steg som gav en presentation om Arta Plast, ett av Sveriges mest ledande och innovativa företag inom plast som livsmedelsförpackningar och medicintekniska detaljer. Diskussionerna under besöket kom att handla om företagares villkor, möjligheter att expandera och nyanställa och hur företag kan bidra till en bättre integration och stå för fler enkla jobb om skatter och regler i Sverige skulle möjliggöra det. Det samtalades även om kompetensförsörjning och myndigheters byråkrati.

Besöket avslutades med en rundvandring i den välordnade fabriken där många välkända produkter som finns i nästan allas kök och hem tillverkas. Publicerat 2018-08-07
Uppdaterat 2018-08-07

FOTO: Privat83 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Tyresös statsbidrag för att stärka välfärden blir avsevärt större med Moderaterna än med sittande regering. Partiet dubblerar nu vad man tidigare lovat. – Vi för en ansvarsfull politik som sätter jobb och välfärd före bidrag, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

SD tappar i ny lokal partiomröstning

Sverigedemokraterna backar ordentligt i Vi i Tyresös senaste lokala partiomröstning, men är alltjämt långt över sitt valresultat och klart större än trean Socialdemokraterna. Moderaterna fortsätter att vara Tyresös största parti även om man också tappar.

Fornuddsparken börjar ta form som Trollbäckens egen stadspark

Att utveckla Fornuddsparken ända ner mot vattnet till en grön, mer tillgänglig och levande mötesplats, var ett av de viktigaste löftena för Alliansen i valet 2014. I förra veckan besökte Tyresömoderaternas ordförande, tillika Trollbäckenbon, Peter Freij parken. Vi i Tyresö följde med och fotograferade.

17 besöker oss just nu