Svantesson (M) besökte Tyresö – talade om företagares villkor

Valrörelsen inför valet den 9 september börjar så sakta komma igång. I måndags märktes det också i Tyresö då Moderaternas vice partiledare och ekonomisk politiske talesperson Elisabeth Svantesson kom på besök till kommunen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-07

Målet för Svantessons resa var att tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl, också han moderat, göra ett företagsbesök på det framgångsrika Tyresö-företaget Arta Plast.

Värd under besöket var Arta Plasts VD Helge Steg som gav en presentation om Arta Plast, ett av Sveriges mest ledande och innovativa företag inom plast som livsmedelsförpackningar och medicintekniska detaljer. Diskussionerna under besöket kom att handla om företagares villkor, möjligheter att expandera och nyanställa och hur företag kan bidra till en bättre integration och stå för fler enkla jobb om skatter och regler i Sverige skulle möjliggöra det. Det samtalades även om kompetensförsörjning och myndigheters byråkrati.

Besöket avslutades med en rundvandring i den välordnade fabriken där många välkända produkter som finns i nästan allas kök och hem tillverkas. Publicerat 2018-08-07
Uppdaterat 2018-08-07

FOTO: PrivatOrdningsomdömen i skolan kan vara på G – välkomnas av oppositionsrådet

Skriftliga omdömen i ordning kan snart bli verklighet för Sveriges elever i högstadiet och gymnasiet. I riksdagen finns en majoritet för det borgerliga förslaget som inte oväntat välkomnas av oppositionsrådet i Tyresö Anki Svensson (M). – Det är viktigt att föräldrarna får en indikation på hur deras barn sköter sig i skolan, säger hon i en kommentar till Vi i Tyresö.

Fem av sex Tyresöungdomar väljer bort Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasium har det tufft, eller till och med mycket tufft. Elevantalet har mer än halverats sedan glansdagarna och programutbudet fortsätter att minska i takt med det allt lägre söktrycket. En ond spiral som är svår att bryta. Vi i Tyresö har tagit del av en unik kartläggning över skolans kräftgång.

Aktuella namninsamlingar i Tyresö – så går det

Namninsamlingar är ett populärt grepp för att bilda opinion i samhällsfrågor. I Tyresö finns just nu två aktuella insamlingar – att få tillbaka polisstationen och det planerade brobygget över Nyforsviken. Vi i Tyresö har tittat närmare på hur det går med dessa.

26 besöker oss just nu