Svantesson (M) besökte Tyresö – talade om företagares villkor

Valrörelsen inför valet den 9 september börjar så sakta komma igång. I måndags märktes det också i Tyresö då Moderaternas vice partiledare och ekonomisk politiske talesperson Elisabeth Svantesson kom på besök till kommunen.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-07

Målet för Svantessons resa var att tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl, också han moderat, göra ett företagsbesök på det framgångsrika Tyresö-företaget Arta Plast.

Värd under besöket var Arta Plasts VD Helge Steg som gav en presentation om Arta Plast, ett av Sveriges mest ledande och innovativa företag inom plast som livsmedelsförpackningar och medicintekniska detaljer. Diskussionerna under besöket kom att handla om företagares villkor, möjligheter att expandera och nyanställa och hur företag kan bidra till en bättre integration och stå för fler enkla jobb om skatter och regler i Sverige skulle möjliggöra det. Det samtalades även om kompetensförsörjning och myndigheters byråkrati.

Besöket avslutades med en rundvandring i den välordnade fabriken där många välkända produkter som finns i nästan allas kök och hem tillverkas. Publicerat 2018-08-07
Uppdaterat 2018-08-07

FOTO: PrivatTyresö på gång att öppna Sportotek

Idrottsutrustning kan bli en dyr affär för barnfamiljer. Särskilt om barnen bara vill prova på. Det väntas Tyresö kommun nu lösa med ett Sportotek. Ett bibliotek för sportutrustning.

Brottsanmälningarna minskar i Tyresö

Antalet anmälda brott sjunker i Tyresö. Mellan augusti i fjol och samma tid i år var det 13 procent färre anmälningar jämfört med året innan. Framför allt är det skadegörelse som minskar.

Kryss-fest i Tyresö – C och SD fick nya förstanamn

Med samtliga valdistrikt räknade är det klart att alla åtta partier har kandidater som blir personvalda i Tyresö kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) är den kandidat som fått flest kryss. Mest otippat var dock att Centerns andranamn Johanna Björksten skulle kryssa sig förbi gruppledaren Ulrica Riis-Pedersen.

13 besöker oss just nu