Svensson (M) får tungt uppdrag i partiet

Tyresös oppositionsråd Anki Svensson (M) får ny tung post inom det egna partiet – som ordförande för Moderatkvinnorna i Stockholms län.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-05-13

Moderatkvinnorna är ett nätverk inom Moderaterna som genomför utbildningar, rekryterar nya medlemmar och lyfter fram kvinnliga företrädare och kvinnors aspekter i politiska frågor. Verksamheten finns både på lokal och central nivå och det är i den mäktiga Stockholmsavdelningen som Tyresöpolitikern nu får axla rollen som ordförande.

På Facebook uttrycker Anki Svensson sin tacksamhet för förtroendet. "Jag är otroligt glad och tacksam över att ha fått förtroendet att leda Moderatkvinnorna i länet tillsammans med ett gäng helt fantastiska kvinnor.", skriver hon.

Anki Svensson har tidigare varit vice ordförande för Moderatkvinnorna i Stockholms län.
Publicerat 2019-05-13
Uppdaterat 2019-05-13

FOTO: PrivatSkölin lämnar som chefredaktör

Vi i Tyresös chefredaktör sedan mer än sex år tillbaka, 36-årige Robert Skölin, är på väg att lämna sin post. – Jag har lagt ner hela min själ i tidningen och det har inte varit ett lätt beslut. Men allt har sin tid och jag är övertygad om att Vi i Tyresö går en ljus framtid till mötes även utan mig, säger han.

Nu ska brotävlingen avgöras

Beslutet om att bygga en bro över Nyforsviken har varit en mycket infekterad politisk strid men går alltjämt vidare planenligt. Just nu hålls en arkitekttävling där du som Tyresöbo kan vara med och rösta fram den finaste skapelsen. Priset till vinnaren? Minst 350.000 kronor.

Här är smockan på alla bilister i Tyresö

Morgon och eftermiddag ringlar sig köerna långa på Tyresös största trafikinfarkt – Tyresövägen. Det tredje körfält som är i full färd att byggas är det många som längtar efter. Men nu kommer ett chockartat besked från den nya politiska ledningen: Du som är bilförare väntar i onödan.

M, C och KD: Stålbad för god ekonomi och återställd skatt

Partierna i Tyresö vill skära i central administration för att stabilisera kommunens ekonomi. Somliga mer än andra. M, C och KD vill kapa kostnaderna så mycket att man också kan finansiera en återställning av skatten. – Det är en fråga om prioriteringar, säger oppositionsrådet Anki Svensson (M).

12 besöker oss just nu