Tomhänta guldrånare greps på Gudöbroleden

Rånförsöket mot en guldbutik i Saltsjöbaden Centrum vid 11-tiden i dag slutade snopet för rånarna – butiken var nämligen stängd. Efter en nära halvtimmes lång polisjakt kunde de också gripas.

Av Redaktionen
Publicerat 2015-04-10

Rånförsöket misslyckades då ägaren till guldbutiken var sen med öppnandet. Det fick den maskerade rånarligan att fly sin kos i en silverfärgad Audi efter att i desperation också riktat automatvapen mot chockade Saltisbor. Polisen fick syn på rånarna, två män i 40-årsåldern och två i 20-årsåldern, efter tio minuters intensivt letande och därefter gick jakten i full fart mot Tyresö och Gudöbroleden där de stoppades och greps. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska automatvapnet som användes vid rånförsöket ha varit en AK-47:a, även kallad Kalasjnikov. En pistol och fotanglar för att hindra efterföljande hittades också i flyktbilen.

I tisdags rånades en guldbutik i Jakobsberg genom en så kallad ”smash and grab-kupp” då fyra män forcerade butikens skyltfönster med en bil. Flera skott avlossades i butiken och fotanglar lades sedan ut men ingen är ännu gripen för rånet och polisen utreder nu om det kan finnas ett samband med dagens rånförsök.

Ingen människa kom till skada under rånförsöket mot guldbutiken i Saltsjöbaden.
Publicerat 2015-04-10
Uppdaterat 2016-01-23Inte säkert att Flaten-mord leder till åtal

I mitten av januari påträffades två personer, en kvinna och ett barn, avlidna i en skåpbil vid Flatenbadet. Omgående inleddes en förundersökning om mord. En rubricering som kvarstår. Men det är inte säkert att ärendet kommer leda till åtal – även om det klaras upp. Detta erfar Vi i Tyresö efter att ännu en gång ha pratat med åklagaren Sara Engelmark.

Flaten-mord: Obduktion klar – svar inväntas

Den rättsmedicinska undersökningen av de två kropparna, en kvinna och ett barn, som hittades i en hyrd skåpbil vid Flatenbadet för snart en vecka sedan är klar. Men ännu finns inga uppgifter om vad den visade.

28 besöker oss just nu