Toppbetyg för kommunens Servicecenter

Tyresö kommuns Servicecenter får toppbetyg i färsk undersökning.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-11-06

Har du frågor om exempelvis barnomsorg, skola och fritidshem, borgerlig vigsel, bygglov, detaljplaner, budgetrådgivning, äldreomsorg eller vatten och avlopp? Ja då kan du vända dig till kommunens Servicecenter via e-post, telefon, chatt eller direkt på plats i kommunhusets entré. Den möjligheten utnyttjar många Tyresöbor. En nyligen genomförd mätning visar dessutom att de allra flesta är mycket nöjda med den service som Servicecentret tillhandahåller.

Mellan juni och september tillfrågades 825 personer av företaget Bright, på uppdrag av kommunen, om svarstid, engagemang, kunskap, uppklarnande och generell nöjdhet.

Resultatet ligger över genomsnittet för landets kommuner.

– Vi är givetvis väldigt stolta över resultatet. Det här visar att våra ansträngningar ger resultat, säger chefen för Servicecenter Thomas Halvarsson och fortsätter;

– Resultaten visar att vi har många ambassadörer bland våra medborgare. 57 procent av dem som svarat skulle rekommendera Tyresö kommun som ­bostads- ­eller arbetsort, säger Thomas Halvarsson.

Andelen kritiska var endast 21 procent i undersökningen, vilket anses väldigt lågt jämfört med andra organisationer som mätt sin service. Thomas Halvarsson pekar dock på att det finns ytterligare förbättringspotential.

– Det här är ett långsiktigt ­arbete och vi har jobbat länge för att uppnå detta. Det är kul att se att vi nu också är på rätt väg, säger Thomas Halvarsson.Publicerat 2017-11-06
Uppdaterat 2017-11-07

Vad tycker du om kommunen servicecenter?


FOTO: Robert Skölin83 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Tyresös statsbidrag för att stärka välfärden blir avsevärt större med Moderaterna än med sittande regering. Partiet dubblerar nu vad man tidigare lovat. – Vi för en ansvarsfull politik som sätter jobb och välfärd före bidrag, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Nu går startskottet för nya Fornudden

Planen för utvecklingen av Fornudden har vunnit laga kraft och redan nästa vecka påbörjas upprustningen. Inom ett par år kommer här finnas både en mer ändamålsenlig skola och ett modernt vård- och omsorgsboende. Dessutom i direkt anslutning till en parkmiljö, som också den fått sig en rejäl ansiktslyftning.

Skola och förskola prioriteras i Alliansens budget för 2019

Alliansen i Tyresö har lagt fram sin budget för 2019. Budgeten innehåller en tydlig prioritering av skola och förskola men är i övrigt ekonomiskt stram. – Det är en del i vårt långsiktiga arbete att förbättra ekonomin och höja resultatnivåerna, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

13 besöker oss just nu