Toppbetyg för kommunens Servicecenter

Tyresö kommuns Servicecenter får toppbetyg i färsk undersökning.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-11-06

Har du frågor om exempelvis barnomsorg, skola och fritidshem, borgerlig vigsel, bygglov, detaljplaner, budgetrådgivning, äldreomsorg eller vatten och avlopp? Ja då kan du vända dig till kommunens Servicecenter via e-post, telefon, chatt eller direkt på plats i kommunhusets entré. Den möjligheten utnyttjar många Tyresöbor. En nyligen genomförd mätning visar dessutom att de allra flesta är mycket nöjda med den service som Servicecentret tillhandahåller.

Mellan juni och september tillfrågades 825 personer av företaget Bright, på uppdrag av kommunen, om svarstid, engagemang, kunskap, uppklarnande och generell nöjdhet.

Resultatet ligger över genomsnittet för landets kommuner.

– Vi är givetvis väldigt stolta över resultatet. Det här visar att våra ansträngningar ger resultat, säger chefen för Servicecenter Thomas Halvarsson och fortsätter;

– Resultaten visar att vi har många ambassadörer bland våra medborgare. 57 procent av dem som svarat skulle rekommendera Tyresö kommun som ­bostads- ­eller arbetsort, säger Thomas Halvarsson.

Andelen kritiska var endast 21 procent i undersökningen, vilket anses väldigt lågt jämfört med andra organisationer som mätt sin service. Thomas Halvarsson pekar dock på att det finns ytterligare förbättringspotential.

– Det här är ett långsiktigt ­arbete och vi har jobbat länge för att uppnå detta. Det är kul att se att vi nu också är på rätt väg, säger Thomas Halvarsson.Publicerat 2017-11-06
Uppdaterat 2017-11-07

Vad tycker du om kommunen servicecenter?


FOTO: Robert SkölinTyresös nya vänsterstyre vill höja skatten med 50 miljoner

S, MP och L som – med stöd av V – är på väg att ta över Tyresö vill kraftigt höja kommunalskatten. Ett förslag om en skattehöjning på rekordhöga 45 öre, motsvarande 50 miljoner kronor, lades fram på sittande möte i kommunstyrelsen under tisdagskvällen. Men det blev tvärstopp.

Tyresö på gång att öppna Sportotek

Idrottsutrustning kan bli en dyr affär för barnfamiljer. Särskilt om barnen bara vill prova på. Det väntas Tyresö kommun nu lösa med ett Sportotek. Ett bibliotek för sportutrustning.

Brottsanmälningarna minskar i Tyresö

Antalet anmälda brott sjunker i Tyresö. Mellan augusti i fjol och samma tid i år var det 13 procent färre anmälningar jämfört med året innan. Framför allt är det skadegörelse som minskar.

18 besöker oss just nu