Topplaceringar till riksdag och landsting för Tyresömoderater

Moderaterna i Tyresö har flera toppkandidater och namn som står på valbar plats i valet till riksdag och landsting nästa år. Bland annat är Tomas Tobé fyra på riksdagslistan för Stockholms län och Fredrik Saweståhl är andranamn på landstingslistan.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-11-24

Tyresö har aldrig tidigare haft en moderat som står på valbar plats till riksdagsvalet. Det har man nu fått i form av Tomas Tobé som flyttade till Tyresö för ett antal år sedan och är riksdagsman sedan valet 2006. När de moderata listorna till riksdag och landsting fastställdes i onsdags blev det klart att Tobé kommer stå på fjärde plats. En riktig topplacering, men så är han också Moderaternas rättspolitiska talesperson.

– Jag är enormt glad över att nu som Tyresöbo ha fått förtroendet att stå på fjärde plats till riksdagen. Att nomineringsstämman gav mig det stödet känner jag stor ödmjukhet inför, och jag lovar att nu arbeta hårt för valvinst tillsammans med alla medlemmar, säger Tobé.

Förutom Tomas Tobé har Tyresömoderaterna ytterligare två riksdagskandidater i form av kriminalkommissarie Eva von Vogelsang på plats 29 och det tidigare kommunalrådet Mats Fält på plats 39.

På landstingslistan valkrets ost, som Tyresö, Nacka, Värmdö och Lidingö tillhör, finns det ännu fler Tyresömoderater. Här står Fredrik Saweståhl, till vardags kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, på en andra plats. Saweståhl sitter redan i landstingsfullmäktige och kommer i och med placeringen att väljas om för en ny mandatperiod.

– Det är viktigt för mig som kommunalråd i Tyresö att vara med i landstinget och sätta fokus på frågor som rör vård och kollektivtrafik i vår del av regionen men också våra inspel till den regionala utvecklingen. Vi har nu på väg fram en helt ny vårdcentral i Tyresö och en utbyggd vårdcentral i Trollbäcken liksom nödvändiga åtgärder för bättre flyt i kollektivtrafiken, säger Fredrik Saweståhl.

Dick Bengtson som i dag är ersättare i landstingsfullmäktige är sexa på listan. Om Moderaterna ökar ett mandat kommer han att bli ordinarie ledamot.

– Jag är glad över förtroendet från partiet och jag hoppas att även Tyresöborna vill ge mig sitt förtroende i valet. Det behövs fler Tyresömoderater i landstinget, säger Dick Bengtson.

På landstingslistan finns även; Andreas Jonsson (14), Hampus Degramo (20), Jesper Lithman (24), Ewelyn Schlossman (32), Torbjörn Skarin (36)Publicerat 2017-11-24
Uppdaterat 2017-11-24

FOTO: Fredrik Wennerlund (Tobé) och Jenny Puronne (Saweståhl)Moderaterna backar kraftigt i kommunvalet – men Alliansen fortfarande störst

Efter söndagens val står det klart att Alliansen förlorat majoriteten i Tyresö kommunfullmäktige, även om det blå blocket fortfarande är större än det rödgröna. Nu säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) att man vill ta ansvar för Tyresö i det här svåra läget genom att bjuda in Miljöpartiet i samarbetet.

Björkbacken-gate: S fyllde äldreboendet med propaganda – Mattsson slår ifrån sig

I förra veckan blev det känt att Socialdemokraterna spridit propaganda på Björkbackens äldreboende. Då var omfattningen inte klar. Det är den nu. Socialdemokraterna formligen fyllde boendet. Men förutom en affisch som ska ha satts upp "fel" säger man sig inte veta hur allting hamnade där. Partiets lokala valledare Mathias Tegnér menar att man bara brukar vara på äldreboenden för att bjuda på kaffe och tårta.

13 besöker oss just nu