Topplaceringar till riksdag och landsting för Tyresömoderater

Moderaterna i Tyresö har flera toppkandidater och namn som står på valbar plats i valet till riksdag och landsting nästa år. Bland annat är Tomas Tobé fyra på riksdagslistan för Stockholms län och Fredrik Saweståhl är andranamn på landstingslistan.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-11-24

Tyresö har aldrig tidigare haft en moderat som står på valbar plats till riksdagsvalet. Det har man nu fått i form av Tomas Tobé som flyttade till Tyresö för ett antal år sedan och är riksdagsman sedan valet 2006. När de moderata listorna till riksdag och landsting fastställdes i onsdags blev det klart att Tobé kommer stå på fjärde plats. En riktig topplacering, men så är han också Moderaternas rättspolitiska talesperson.

– Jag är enormt glad över att nu som Tyresöbo ha fått förtroendet att stå på fjärde plats till riksdagen. Att nomineringsstämman gav mig det stödet känner jag stor ödmjukhet inför, och jag lovar att nu arbeta hårt för valvinst tillsammans med alla medlemmar, säger Tobé.

Förutom Tomas Tobé har Tyresömoderaterna ytterligare två riksdagskandidater i form av kriminalkommissarie Eva von Vogelsang på plats 29 och det tidigare kommunalrådet Mats Fält på plats 39.

På landstingslistan valkrets ost, som Tyresö, Nacka, Värmdö och Lidingö tillhör, finns det ännu fler Tyresömoderater. Här står Fredrik Saweståhl, till vardags kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, på en andra plats. Saweståhl sitter redan i landstingsfullmäktige och kommer i och med placeringen att väljas om för en ny mandatperiod.

– Det är viktigt för mig som kommunalråd i Tyresö att vara med i landstinget och sätta fokus på frågor som rör vård och kollektivtrafik i vår del av regionen men också våra inspel till den regionala utvecklingen. Vi har nu på väg fram en helt ny vårdcentral i Tyresö och en utbyggd vårdcentral i Trollbäcken liksom nödvändiga åtgärder för bättre flyt i kollektivtrafiken, säger Fredrik Saweståhl.

Dick Bengtson som i dag är ersättare i landstingsfullmäktige är sexa på listan. Om Moderaterna ökar ett mandat kommer han att bli ordinarie ledamot.

– Jag är glad över förtroendet från partiet och jag hoppas att även Tyresöborna vill ge mig sitt förtroende i valet. Det behövs fler Tyresömoderater i landstinget, säger Dick Bengtson.

På landstingslistan finns även; Andreas Jonsson (14), Hampus Degramo (20), Jesper Lithman (24), Ewelyn Schlossman (32), Torbjörn Skarin (36)Publicerat 2017-11-24
Uppdaterat 2017-11-24

FOTO: Fredrik Wennerlund (Tobé) och Jenny Puronne (Saweståhl)Tyresö låter nyanlända bo kvar – M kritiska

Bosättningslagen tillämpas på olika sätt i olika kommuner. I Tyresö förlängs bostadskontrakten efter två år. Fel tycker Moderaterna. – Huvudregeln ska vara tidsbegränsade kontrakt i två år, sedan tar egna ansvaret vid. Det är rimligt, säger tillträdande oppositionsrådet Anki Svensson (M).

(S)viket vallöfte

Innan Tyresös nya politiska styre ens hunnit ta över har Socialdemokraterna redan svikit ett av sina största vallöften – att stoppa skolan i Fornuddsparken.

Nya oppositionsrådet Anki Svensson (M) i stor intervju: ”Den dagen glömmer jag aldrig”

Efter att S, L och MP gick ihop för att styra Tyresö var 20 år med Alliansen till ända. Moderaternas Anki Svensson (M), tidigare kommunalråd med ansvar för förskola och skola, är den som fått uppgiften att leda arbetet för en borgerlig återkomst. Från 1 januari tar hon över som oppositionsråd. Vi i Tyresös Robert Skölin har träffat Anki i en öppenhjärtig intervju om allt ifrån hur det var att kämpa för sina mål efter en misslyckad skolgång till varför hon engagerade sig politiskt, men också om framtidsvisioner och Liberalernas svek.

Notan till Tyresös skattebetalare för nya KF-ordförandens blunder – drygt 50.000 kronor

Under onsdagskvällen hölls ett extrainsatt kommunfullmäktigesammanträde i Tyresö. Men mötet saknade laglig grund varför inga beslut kunde fattas. Nu skickas notan på tiotusentals kronor till skattebetalarna. – Det här var det första sammanträdet det nya vänsterstyret kallade till. En rätt bisarr föreställning och dyrt blev det också, säger Anki Svensson (M), tillträdande oppositionsråd.

18 besöker oss just nu