TT:s herrar och damer förlorade premiären

Tyresö Trollbäcken IBK:s dam- och herrlag hade ingen lyckad premiär i Allsvenskan respektive division 1. Damerna föll mot Bele Barkarby med 4-7 (1-0, 1-3, 2-4) medan det blev 3-6 (1-0, 0-2, 2-4) för herrarna mot Åby.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-09-25

Damerna som degraderades till Allsvenskan inför denna säsong var först ut i Tyresöhallen och tog ledningen i första perioden genom Ronja Kämppi (13:07). I andra utökade Emma Husberg tidigt (02:22) men resten av perioden tillhörde bortalaget som både kunde kvittera och gå förbi till 2-3. I tredje perioden kom dock en snabb replik från Ronja Kämppi fram till 3-3 (00:19). Men lika snabbt kom 3-4, bara 30 sekunder senare. Bele Barkarby kunde sedan göra ytterligare tre raka mål och gick fram till 3-7 med drygt sju minuter kvar att spela. Det försprånget kunde aldrig TT täppa till utan man putsade bara till siffrorna på slutet i och med Frida Mattssons 4-7 mål (19:16).

Nästa match för damerna är borta mot Sundsvall på lördag.

Herrarna, som också de halkade ner en division till den här säsongen och numera spelar i division 1, inledde även de bra i sin match mot Åby. Carl Andersson satte det enda målet i första perioden vid 07:44, framspelad av Kevin Hässler. Halvvägs in i andra kvitterade Norrköpingslaget och med blott en sekund kvar på perioden kom också 1-2. Den tredje perioden börjar likaså med ett övertag för Åby som utökar ledningen till 1-4. Härpå gör Andersson ett nytt mål och reducerar till 2-4 (08:32). Ett nytt Åby-mål faller och Oscar Karlsson gör sedermera 3-5 (13:58). Men närmare än så kommer inte TT. I stället kan bortalaget raka in 3-6 med 2,5 minut kvar att spela och matchen är avgjord.

För herrarna äger nästa match rum på söndag då man tar sig an Telge i Tyresöhallen.Publicerat 2017-09-25
Uppdaterat 2017-09-25Svart helg för TT innebandy

Det blev en svart helg för TT innebandy. Det står nu klart att damlaget kommer att flyttas ner från Svenska Superligan till Allsvenskan efter söndagens hemmaförlust mot nedflyttningskonkurrenten Warberg. Litet tidigare på söndagen åkte även herrlaget ur sin serie då de föll borta mot Salem, vilket innebär att laget nästa säsong måste börja om i division 1.

Säker bortaseger för TT i herrallsvenskan

TT:s herrar tog en stabil och viktig bortaseger mot Wibax Piteå i norra allsvenskan i innebandy. Vinsten innebär att TT håller sig ovanför nedflyttningsstrecket med tre omgångar kvar att spela. Segersiffrorna mot Wibax skrevs till 5-8 (1-2, 1-3, 3-3).

Viktig poäng för TT i jämna bottenstriden

TT:s innebandydamer reste sig i slutperioden hemma mot Umeå-laget Dalen och ordnade en viktig poäng. Därmed har TT 15 poäng i den täta bottenstriden i Superligan. Det är lika många som Dalen och Warberg. En mer än Linköping under strecket.

Tunga bortaseger lyfter TT i SSL-tabellen

Nykomlingarna TT har överraskat många i innebandyns högsta liga – Svenska Superligan. Tjejerna från Tyresö tog en ny tung seger i helgen då Linköping bortabesegrades med 5-8 (0-1, 1-2, 4-5) efter stundtals riktigt fint spel. Segern ger en lucka på fem poäng ner till nedflyttningsstrecket med halva serien spelad.

16 besöker oss just nu