Två gånger pallen för Linus Lundqvist på Brands Hatch

Linus Lundqvist körde hem två nya pallplatser vid helgens tävlingar för det brittiska Formel 3-mästerskapet på Brands Hatch utanför London, och tog därmed ytterligare ett viktigt steg mot drömmen att vinna den prestigefyllda formelbilstiteln.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-08-07

Lundqvist, som vann dubbelt senast på belgiska Spa, var snabbast på båda de två testdagar som föregick själva tävlingshelgen och fortsatte sedan att sätta tempot i sin Double R Racing-bil på den fria träningen på lördagsmorgonen.

I tidskvalet, där startuppställningen till det första av helgens tre race formeras, innebar ett strategiskt felbeslut dock att Lundqvist fick nöja sig med fjärde tid - bara en tiondel från pole position - i ett pass där det meriterade Carlin-stallet spände musklerna med samtliga sina fyra bilar i topp fem.

Lundqvist var därefter den ende som på allvar kunde utmana Carlin-kvartetten under resten av helgen. En andraplats i Race 1, säkrad genom en kanonstart som kritiskt nog tog honom förbi främste titelrivalen Nicolai Kjaergaard, följdes upp av ett nytt pallbesök i Race 3 - där Lundqvist blev trea.

De två pallplatserna är Lundqvists 11:e respektive 12:e på 18 körda race så här långt under 2018.

I Race 2, där omvänd startordning används (baserat på resultatet i Race 1), slutade Tyresö-sonen 11:a.

Resultaten på Brands Hatch innebär att Lundqvists ledning i mästerskapet är i praktiken oförändrad, endast marginellt reducerad från 120 poäng inför helgen till nuvarande 111 med bara två deltävlingar kvar att köra.

– Ännu en bra helg där vi har gjort jobbet vi måste göra, säger Linus Lundqvist. Tävlingsmänniskan i mig är faktiskt inte helt nöjd just nu - det här är första gången i år jag inte vinner åtminstone ett race under en helg - men jag inser samtidigt att det säger en del om vår lägstanivå den här säsongen. Två pallplatser är helt OK, framför allt i det här läget när det börjar dra ihop sig i mästerskapet, och om det inte hade varit för ett felaktigt beslut i kvalet tror jag dessutom att vi hade kunnat vinna minst ett av racen även här. På det stora hela har vi gjort det vi skulle, och jag åker härifrån med en bra känsla.

Säsongens näst sista deltävling för brittiska Formel 3 äger rum på Donington Park den 22-23 september. Linus Lundqvist kommer där att ha en teoretisk chans att avgöra mästerskapet redan innan den efterföljande finalen på Silverstone.Publicerat 2018-08-07
Uppdaterat 2018-08-07

RESULTAT (topp fem)
BRDC British F3 Championship
Deltävling 6 | Brands Hatch


Race 1
1: Jamie Caroline, Carlin, 14 varv
2: Linus Lundqvist, Double R, +2.958s
3: Nicolai Kjaergaard, Carlin, +3.529s
4: Billy Monger, Carlin, +9.473s
5: Sun Yue Yang, Carlin, +9.847s


Race 2 (omvänd startordning)

1: Jamie Chadwick, Douglas, 13 varv
2: Krish Mahadik, Double R, +0.439s
3: Kush Maini, Lanan, +0.727s
4: Sasa Chaimongkol, Hillspeed, +4.001s
5: Arvin Esmaeili, Douglas, +7.828s
—-
11: Linus Lundqvist, Double R, +10.227s


Race 3
1: Nicolai Kjaergaard, Carlin, 14 varv
2: Jamie Caroline, Carlin, +0.414s
3: Linus Lundqvist, Double R, +2.088s
4: Tom Gamble, Fortec, +5.600s
5: Billy Monger, Carlin, +6.195s


MÄSTERSKAPSTABELL (topp fem)

BRDC British F3 Championship
Efter 18/24 race

1: Linus Lundqvist, 473 p.
2: Nicolai Kjaergaard, 362 p.
3: Kush Maini, 321 p.
4: Tom Gamble, 302 p.
5: Krish Mahadik, 261 p.


FOTO: Linus Lundqvist RacingTyresö-sonen avslutade GP3-test med kanontid

Brittiske Formel 3-mästaren Linus Lundqvist, 19, har avverkat två dagars mycket positiva tester i den närbesläktade formelbilsserien GP3 i Abu Dhabi. Tyresö-föraren avslutade med tredje bästa tid och som snabbaste nykomling.

Full pott för Linus Lundqvist – klar för Daytona

Tyresöbon Linus Lundqvist, 19, fick maximal utdelning under finalhelgen för det brittiska Formel 3-mästerskapet när han följde upp lördagens titeltriumf med en ny stor skalp på söndagen, då han tog hem eftertraktade Sunoco Whelen Challenge och den styrning i klassiska Daytona 24-timmars som låg i potten.

Linus Lundqvist klar mästare i brittiska Formel 3

Linus Lundqvist från Tyresö har utropats till mästare i det brittiska Formel 3-mästerskapet (BRDC British Formula 3 Championship), en av racingvärldens mest prestigefyllda juniorserier, och följer därmed i fotspåren efter några av motorsportens största namn genom tiderna.

Linus Lundqvist går för guld i rafflande F3-avgörande

Efter åtta månader, sju deltävlingar och 21 race är stunden nu kommen: det är dags för final i BRDC British Formula 3 Championship, det prestigefyllda brittiska mästerskapet för Formel 3. I potten ligger en av motorsportens mest klassiska racingtitlar – och ledande Linus Lundqvist går in i den dramatiska slutuppgörelsen på Silverstone med ett enda mål i sikte.

Besviken Linus Lundqvist laddar om för finaldrama

Linus Lundqvist fick se sin ledning i det brittiska Formel 3-mästerskapet reduceras rejält i den näst sista deltävlingen på Donington Park, där återkommande tekniska problem hejdade Tyresö-sonens framfart i jakten på titeln och nu bäddar för ett laddat avgörande.

17 besöker oss just nu