Tyreso.se får bra betyg i stor granskning

När Sveriges kommuner och landsting, SKL, granskar webbplatserna i Kommunsverige rankas Tyresö kommun återigen högt.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-12-11

SKL mäter och jämför regelbundet hur duktiga kommunerna är på att hänga med i digitaliseringens tidevarv genom att på webbplatsen tillhandahålla relevant information som är enkel att hitta. Tyresö kommun har tidigare om åren placerat sig bland de främsta. I år är inget undantag.

När 256 frågor om tillgänglighet, kvalitet och innehåll i 240 kommuner fick tyreso.se maxpoäng på 88 procent av frågorna och hamnade på delad 53:e plats, med enbart en handfull andra Stockholmskommuner före sig.

– Det är glädjande att vi fortfarande ligger högt på listan, förra året låg vi på 87 procent. Undersökningen är ett utmärkt verktyg för oss att få en kvalitetsgranskning på webbplatsen. Nu tar vi med oss frågorna i arbetet med kommunens nya webbplats som lanseras till våren, säger Tyresö kommuns kommunikationschef Charlotta Janson Josephsson i en kommentar.Publicerat 2017-12-11
Uppdaterat 2017-12-11Tyresö på gång att öppna Sportotek

Idrottsutrustning kan bli en dyr affär för barnfamiljer. Särskilt om barnen bara vill prova på. Det väntas Tyresö kommun nu lösa med ett Sportotek. Ett bibliotek för sportutrustning.

Brottsanmälningarna minskar i Tyresö

Antalet anmälda brott sjunker i Tyresö. Mellan augusti i fjol och samma tid i år var det 13 procent färre anmälningar jämfört med året innan. Framför allt är det skadegörelse som minskar.

83 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Tyresös statsbidrag för att stärka välfärden blir avsevärt större med Moderaterna än med sittande regering. Partiet dubblerar nu vad man tidigare lovat. – Vi för en ansvarsfull politik som sätter jobb och välfärd före bidrag, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

14 besöker oss just nu