Tyreso.se får bra betyg i stor granskning

När Sveriges kommuner och landsting, SKL, granskar webbplatserna i Kommunsverige rankas Tyresö kommun återigen högt.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-12-11

SKL mäter och jämför regelbundet hur duktiga kommunerna är på att hänga med i digitaliseringens tidevarv genom att på webbplatsen tillhandahålla relevant information som är enkel att hitta. Tyresö kommun har tidigare om åren placerat sig bland de främsta. I år är inget undantag.

När 256 frågor om tillgänglighet, kvalitet och innehåll i 240 kommuner fick tyreso.se maxpoäng på 88 procent av frågorna och hamnade på delad 53:e plats, med enbart en handfull andra Stockholmskommuner före sig.

– Det är glädjande att vi fortfarande ligger högt på listan, förra året låg vi på 87 procent. Undersökningen är ett utmärkt verktyg för oss att få en kvalitetsgranskning på webbplatsen. Nu tar vi med oss frågorna i arbetet med kommunens nya webbplats som lanseras till våren, säger Tyresö kommuns kommunikationschef Charlotta Janson Josephsson i en kommentar.Publicerat 2017-12-11
Uppdaterat 2017-12-11Rejält plus i kassan för Tyresö kommun

För tjugoförsta året i rad lämnar Tyresö kommun ett bokslut med överskott. I år är det dessutom ordentligt med ett plus om hela 84 miljoner. – Om kommunen ska fortsätta leverera bra verksamhet till invånarna till en rimlig skattekostnad är det nödvändigt med överskott, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) i en kommentar.

24 besöker oss just nu