Tyreso.se kan prisas som bästa offentliga webbplats

Tyresö kommuns webbplats är nominerad som bästa offentliga webbplats på SiteVisiondagarna. På spel står den prestigefyllda Guldhanden.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-10-05

SiteVision är ett svenskt produktföretag för webbpublicering. Under de så kallade SiteVisiondagarna i Örebro - som i år äger rum mellan 23-24 oktober - belönas organisationer som med hjälp av SiteVision lyckats skapa webbplatser och intranät utöver det vanliga. Tyresö kommun är en av fyra nominerade i kategorin bästa offentliga webbplats. Övriga som konkurrerar om utmärkelsen är Försvarshögskolan, Länsstyrelsen och Riksrevisionen.

Guldhandsjuryn består av experter från olika områden inom webb samt representanter från SiteVision. Antalet nominerade ska i år ha varit rekordstort.Publicerat 2018-10-05
Uppdaterat 2018-10-05Läsarna: Fel att höja skatten i Tyresö

Den kraftiga skattehöjning som Tyresös nya politiska styre drivit igenom verkar inte ha fallit i god jord. I en omröstning på Vi i Tyresös Facebook-sida anser nästan nio av tio att beslutet var felaktigt.

Tyresös nya vänsterstyre vill höja skatten med 50 miljoner

S, MP och L som – med stöd av V – är på väg att ta över Tyresö vill kraftigt höja kommunalskatten. Ett förslag om en skattehöjning på rekordhöga 45 öre, motsvarande 50 miljoner kronor, lades fram på sittande möte i kommunstyrelsen under tisdagskvällen. Men det blev tvärstopp.

Tyresö på gång att öppna Sportotek

Idrottsutrustning kan bli en dyr affär för barnfamiljer. Särskilt om barnen bara vill prova på. Det väntas Tyresö kommun nu lösa med ett Sportotek. Ett bibliotek för sportutrustning.

Brottsanmälningarna minskar i Tyresö

Antalet anmälda brott sjunker i Tyresö. Mellan augusti i fjol och samma tid i år var det 13 procent färre anmälningar jämfört med året innan. Framför allt är det skadegörelse som minskar.

26 besöker oss just nu