Tyresö är en av landets bästa kommuner för familjer

Enligt tidningen Fokus Bäst att bo-undersökning är Tyresö en av landets bästa kommuner att ha familj i.

Av Robert Skölin
Publicerat 2016-05-17

I förra veckan kunde Vi i Tyresö berätta att Tyresö klättrat fyra placeringar på nyhetsmagasinet Fokus årliga ranking över var i landet det är bäst att bo. Tyresö intar plats 24 av totalt 290 kommuner. Den bästa placeringen någonsin för Tyresö som flyttat uppåt i listan flera år i rad. Nu när all statistik presenterats visar det sig också att Tyresö hamnar på tredje plats i en av fyra kategorier, nämligen i kategorin att ha familj. Här mäts inkomst, jobbtillväxt, tjänstemångfald, mobbning, befolkningsökning, pappaindex, arbetslöshet och slutbetyg i åk 9. Bara Nacka och Täby anses vara bättre för familjer än Tyresö.

- Det är fantastiskt, ett verkligt erkännande. Men jag är heller inte förvånad. Kommunen växer så det knakar, arbetslöshetstalen tillhör de lägsta i hela landet och skolresultaten har aldrig varit bättre. Det här förtjänar vi, säger Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande i Tyresö och fortsätter;

- Jag tycker att alla Tyresöbor kan sträcka på sig lite extra i dag. För på ett eller annat sätt har vi alla varit med och bidragit till detta. Det är något att vara stolt över.

Topplaceringarna i gruppen ''Att vara ung''
1. Lund
2. Solna
3. Östersund

Gruppen ''Att vara äldre''
1. Stockholm
2. Göteborg
3. Malmö

Gruppen ''Att ha familj''
1. Nacka
2. Täby
3. Tyresö

Gruppen ''Att arbeta''
1. Solna
2. Nacka
3. Sundbyberg
Publicerat 2016-05-17
Uppdaterat 2016-05-18Ordningsomdömen i skolan kan vara på G – välkomnas av oppositionsrådet

Skriftliga omdömen i ordning kan snart bli verklighet för Sveriges elever i högstadiet och gymnasiet. I riksdagen finns en majoritet för det borgerliga förslaget som inte oväntat välkomnas av oppositionsrådet i Tyresö Anki Svensson (M). – Det är viktigt att föräldrarna får en indikation på hur deras barn sköter sig i skolan, säger hon i en kommentar till Vi i Tyresö.

Fem av sex Tyresöungdomar väljer bort Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasium har det tufft, eller till och med mycket tufft. Elevantalet har mer än halverats sedan glansdagarna och programutbudet fortsätter att minska i takt med det allt lägre söktrycket. En ond spiral som är svår att bryta. Vi i Tyresö har tagit del av en unik kartläggning över skolans kräftgång.

Tyresö bygger näst mest i länet

Under 2019 väntas 695 nya bostäder bli färdigställda i Tyresö. I förhållande till antal invånare är det bara Solna som bygger mer. Detta enligt en sammanställning av SVT Nyheter.

13 besöker oss just nu