Tyresö ett stort steg närmare avancemang till SHE

Efter en strålande genomförd säsong står nu Tyresö Handbolls damer nära avancemang till högsta ligan SHE. Sista hindret är nästjumbon i årets SHE Skara som är kvalmotståndare. Den första kvalmatchen i måndags i Tyresöhallen slutade med en stabil hemmaseger för Tyresö 29-22 (14-9).

Av Fredrik Saweståhl
Publicerat 2018-04-03

Det var riktigt gott om folk på plats i Tyresöhallen för att se matchen. 783 åskådare som hjälpte hemmatjejerna genom hela matchen. Skara öppnade bäst och hade en tidig ledning och det dröjde 10 minuter innan Tyresö var ikapp och om. Från Olivia Svalstedts 4-3 drog hemmalaget sakta men säkert ifrån till 14-9 i paus. I den andra halvleken var det ett stabilt och försvarsmässigt tufft Tyresö som stod upp och höll avståndet till Skara. Ledningen var som minst fyra bollar och som mest upp på åtta. Till slut tog Tyresö en ohotad seger med 29-22. Bästa målskytt i Tyresö var Johanna Hellgren med sina 7 mål.

Tyresö tog därmed ett stort steg närmare SHE. Nu väntar returmatch i Skara söndag 8 april och en eventuell tredje och avgörande match spelas om det behövs i Skara den 11/4. Tyresö Handboll kommer att arrangera supporterbussar till matchen i Skara på söndag enligt information på klubbens hemsida.
Publicerat 2018-04-03
Uppdaterat 2018-04-03Tyresö klarade kvalet – stannar i Allsvenskan

Tyresö Handbolls herrar har klarat kvalet och stannar kvar ännu en säsong i Allsvenskan som är den näst högsta serien i landet. Detta stod klart under onsdagskvällen då laget vann hemma mot Mantorp från Östergötland och säkrade sin status med 2-0 i matcher.

Tyresö klara för SHE-kval

Efter en fantastisk vårsäsong är Tyresö Handbolls damer klara för kval till SHE. Tyresö som vunnit samtliga matcher efter juluppehållet slutar som tvåa i Damallsvenskan. I den sista matchen i söndags besegrades serietrean Bjurslätt/Torslanda på bortaplan med 26-30 (13-12).

Tyresös Handbollsdamer jagar högsta ligan

Tyresö Handbolls damer går riktigt bra i Damallsvenskan och efter lördagens klara hemmaseger mot Kärra från Göteborg är laget tvåa. Därmed är man i högsta grad med i jakten på avancemang till högsta ligan SHE när nästan halva serien är spelad. Segersiffrorna mot Kärra skrevs till klara 34-22 (16-12) efter en imponerande andra halvlek.

Tyresös damer krossade GUIF, men herrarna kammade noll i Göteborg

Tyresö Handbolls dam- och herrlag i allsvenskan mötte olika öden i helgen. Damerna tog en storstilad hemmaseger mot GUIF från Eskilstuna med 30-20 (14-12) medan herrarna dessvärre föll nere i Göteborg mot Torslanda med 35-29 (16-13). Damerna är med segern uppe på andra plats i tabellen och herrlaget är tabellsexa.

Dubbla handbollsvinster i helgen – bra säsongsinledning

Den allsvenska handbollssäsongen har börjat bra för Tyresö Handboll. Damerna vann sin premiärmatch i lördags i stor stil då Bjurslätt/Torslanda besegrades med 34-20. Samma dag vann herrlaget sin andra raka match och hakar på tabelltoppen efter 22-30 borta mot RP Linköping.

20 besöker oss just nu