Tyresö FF drar sig ur damallsvenskan

Tyresö drar sig ur damallsvenskan med omedelbar verkan. Det beslutade Tyresö Fotboll AB i dag. Nu stryks Tyresös alla resultat och tabellen räknas om. - Det är naturligtvis med sorg i hjärtat som vi tar det här svåra beslutet, säger ordförande Hans Lindberg.

Av Robert Skölin
Publicerat 2014-06-05

Så sent som för två dagar sedan blev det klart att laget inte beviljas elitlicens för nästa säsong. Nu är det också klart att det inte blir någon fortsättning under hösten. Faktum är att laget monteras ner med omedelbar verkan. Orsaken? Spelarflykten har varit svår i spåren av den ekonomiska krisen och det finns inte tillräckligt många spelare kvar att fortsätta en elitsatsning med. Dessutom vill inte bolagets ägare Tyresö FF låna ut juniorer från de egna leden. Av samma skäl har även laget i Svenska Spel F19 dragits ur.

Alla spelare är fria att lämna
Klubben låter också meddela att de spelare som finns kvar har möjlighet att förhandla med andra klubbar samt att man ansökt om förlängd rekonstruktion för att rädda bolaget. ”Bolagets ansökan om förlängd rekonstruktion kvarstår ... men utslaget i den frågan påverkar inte den fortsatta sportsliga verksamheten i föreningen Tyresö FF.”, skriver klubben på sin hemsida.

- Det är naturligtvis med sorg i hjärtat som vi tar det här svåra beslutet, men under det fortsatta arbetet under torsdagen har vi konstaterat att detta är ett oundvikligt beslut med tanke på sportslig rättvisa och att vi inte vill riskera unga spelares hälsa. Det viktigaste nu är att Föreningen Tyresö FF ges möjlighet att med oförminskad kraft fortsätta sin satsning på utbildning av barn och ungdomar och deras ledare, samt på föreningens två a-lag i div 3 Södra Svealand Herrar och div 1 Södra Svealand Damer, säger föreningens ordförande Hans Lindberg i en kommentar.

Hela damallsvenskan måste nu räknas om. För bara två veckor sedan spelade Tyresö Champions League-final mot Wolfsburg i vilken man förlorade med 4-3. Sedan framgångssagan Tyresö FF började har man även hunnit med att vinna SM-guld och varit i två finaler i Svenska Cupen. Nu är den resan över.

LÄS MER: SvFF säger nej: Tyresö FF kastas ut ur damallsvenskan - kan också gå i konkurs
Publicerat 2014-06-05
Uppdaterat 2014-06-05Inga artiklar hittades
7 besöker oss just nu