Tyresö FF:s damlag räddat - firade domstolens beslut

Det såg länge ut att bli en konkurs men Skatteverket ändrade sig i sista stund när styrelsen la fram en plan om ett ”biståndsprojekt” som ska inbringa 12 miljoner kronor. Nacka Tingsrätts beslutade därför att ge Tyresö Fotboll AB klartecken att fortsätta med sin företagsrekonstruktion. Nu kan en tvångsnedflyttning förhindras. Damerna firade beskedet tillsammans.

Av Robert Skölin
Publicerat 2014-03-21

6-8 miljoner kronor på max tre år. Det är vad skuldtyngda Tyresö Fotboll AB har att betala för att rädda damlagets existens i Allsvenskan. Beskedet kom igår från Nacka Tingsrätt som gav bolaget sin dom. Detta efter att den största fordringsägaren Skatteverket ändrat sig i sista stund. Ordföranden Hans Lindberg presenterade ett samarbete med ett afrikanskt land som ska ge ungefär 12 miljoner kronor över en fyraårsperiod. Lindberg kallade planen för ett ”biståndsprojekt” men ville inte gå närmare in på saken.

Beklagar den uppkomna situationen
Klubben och bolagets styrelse har tidigare varit tysta när olika faktauppgifter och spekulationer om damlagets framtid cirkulerat i pressen. Men nu tar man bladet från munnen och påtalar att tystnaden berott på att företag under rekonstruktion inte bör uttala sig innan tingsrätten har gett sitt beslut, vilket nu skett. Man förklarar också att anledningen till den uppkomna situationen är förlorade intäkter och större kostnadsposter än beräknat. Att det blivit på det här sättet beklagar man. Inte minst till spelare, ledare, sponsorer och supportrar.

På hemsidan tyresoff.se fortsätter man att berätta om damlagets satsning som tog vid för åtta år sedan då resan från division 3 startade. På vägen har man hämtat hem seriesegrar på löpande band, vunnit SM-guld, varit i två cup-finaler, haft högst publiksnitt i svensk damfotboll flera år i rad och nu på söndag är det dags för kvartsfinal i Champions League. En resa som saknar motstycke i svensk fotbollshistoria.
”Vi har haft som ambition att lyfta svensk damfotboll, att skapa ett större intresse för Allsvenskan, att bidra till att fler unga flickor vill spela fotboll och få de förebilder de så väl behöver.”, skriver styrelsen.

Avslutningsvis uppmanar man alla supportrar att komma och heja på laget som spelar sin största match någonsin på söndag, kvartsfinal i Champions League. Då står österrikiska SV Neulengbach för motståndet. Ett lag som under normala omständigheter ska vara en munsbit för ett världslag som Tyresö FF.

"We have a dream and we have a team"
Några som firade domstolens beslut och ser fram mot drabbningen är damlaget. Sent igår kväll instagrammade spanjorskan Veronica ”Vero” Boquete en bild med hela gänget och skrev:
“We have a team and we have a dream.. Sunday 14:45h Champions League game!! #tyresö - Neulengbach”

Matchen mot SV Neulengbach på Tyresövallen på söndag startar kl 14.45.
Publicerat 2014-03-21
Uppdaterat 2014-03-21Inga artiklar hittades
10 besöker oss just nu