Tyresö FF:s herrar vann dubbeln och tar klivet upp i division 3

Tyresö FF behövde minst en poäng mot Segeltorp för att bärga seriesegern i konkurrens med Tullinge. Det blev stor dramatik men man klarade till slut 2-2 (1-1) efter att Christoffer Nyberg tryckt in bollen med blott fem minuter kvar.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-09-30

Först vann Tyresö Stockholm Cup. I går kom också seriesegern som innebär avancemang och återkomst till division 3. Men näst jumbon Segeltorp bjöd på hårt motstånd och var absolut inte den munsbit för del gulröda laget många på förhand trott. Segeltorps Isak Åhlander gör 0-1 till gästerna tio minuter in i första. Halvvägs in i halvleken kan dock Lukas Peterson (24’) kvittera inför de 350 åskådarna som hade tagit sig till ”vallen” för att följa den dramatiska upplösningen i division 4-fotbollen den här lite kylslagna fredagskvällen i slutet av september.

Men de avslutande 45-minuterna börjar inte såsom Tyresö skulle önska. Laget fortsätter uppträda smånervöst medan Segeltorp är laddade till max. Younas Abdel Moulay Messaoudi gör 1-2 för sitt Segeltorp med 51 minuter på klockan. Det blir i sin tur startskottet på en desperat jakt. Tyresö måste ju ha med sig minst en poäng för att inte Tullinge ska gå om och knipa seriesegern.

Med bara några få minuter kvar av ordinarie tid kommer så äntligen det förlösande 2-2 målet genom Christoffer Nyberg (84’). Ställningen står sig sedan matchen ut efter ett uppoffrande försvarsspel. Att Tullinge samtidigt avgår med segern i en målrik match mot Tungelsta saknar betydelse. Tyresös säsong är fulländad och man är nu tillbaka i trean och det nationella seriesystemet.

”Tack alla supportrar och sponsorer för en grym stöttning under året! Division III - här kommer Tyresö”, skriver klubben på sin hemsida.Publicerat 2017-09-30
Uppdaterat 2017-09-30Lokalbollen: Tyresö FF:s herrar nära trean

Tyresö FF:s herrar vann på nytt och är nu bara två matcher ifrån division 3-spel nästa säsong. Detta medan Hanvikens herrar ”bara” fick oavgjort mot Ängby och alltjämt har tre poäng upp till kvalplats.

14 besöker oss just nu