Tyresö Fotboll AB får inte rekonstruktionen förlängd - konkursen kommer allt närmare

Motgångarna fortsätter för skuldtyngda Tyresö Fotboll AB. I förra veckan drog man sig ur damallsvenskan på grund av spelarflykt. Nu får man heller inte sin rekonstruktion förlängd och blir av med CL-platsen till nästa säsong.

Av Robert Skölin
Publicerat 2014-06-10

- Det finns inga särskilda skäl att bevilja en ansökan om förlängning. Bolaget kan överklaga till Svea hovrätt, säger rekonstruktören Hans Ödén till Radiosporten om dagens beslut i Nacka tingsrätt.

Tyresö Fotboll AB hade begärt att företagsrekonstruktionen skulle pågå till den 5 september 2014. Men rekonstruktören tillstyrker inte det. Även Skatteverket, som är den största fordringsägaren med 40 procent av skulderna, har motsatt sig en förlängning. Orsaken är att det Afrika-projekt som Tyresö Fotboll AB fört fram som stöd för sin begäran om förlängning är alltför allmänt hållet. Man har till exempel inte redovisat vilka resurser som bolaget behöver för att genomföra projektet.

Bolaget har möjlighet att överklaga beslutet från Nacka tingsrätt. Ett sådant överklagande ska vara inlämnat senast den 1 juli. För att bolaget ska försättas i konkurs måste Tyresö Fotboll AB eller någon som har en fordran hos bolaget ansöka om konkurs, varvid ett nytt ärende inleds.

- Vi kommer nu att analysera det här beslutet och därefter ska vi ta ställning till hur vi ska gå vidare, säger Hans Lindberg, ordförande i Tyresö Fotboll AB, till Radiosporten.

Under dagen kom också beskedet att Tyresö FF blir av med sin plats i nästa års Champions League. Biljetten går i stället till fjolårstrean Linköping.

LÄS MER: Tyresö FF drar sig ur damallsvenskan
Publicerat 2014-06-10
Uppdaterat 2016-01-23Tre dagars fotbollsfest när NIC avgjordes

Under påskhelgen spelades Nordic Invitational Cup i Tyresö. En årligt återkommande fotbollscup för tjejer i 14-årsåldern där några av de bästa lagen i Norden möts – och vilken fotbollsfest det blev. Bra fotboll, vackert väder och ett mycket välplanerat genomförande. ”Jag har varit på cup i 15 år. Detta är det bästa arrangemanget någonsin”, kommenterade en ledare i ett av de gästande lagen.

Tyresö-lag kan vinna Tips-SM

Magnus Åkerberg och laget SV Seguro från Tyresö är klara för final i årets upplaga av Tips-SM. Från Stockholm har också laget Stigtomten med vänner kvalat in till finalen. Det står klart sedan den sista deltävlingen avgjordes förra helgen efter sex veckors intensivt tävlande. Det är andra gången laget går hela vägen till SM-final.

Hanviken upp i trean efter kvalseger

Den fina fotbollshösten i Tyresö kröntes i lördags med att även Hanvikens SK:s herrar klev upp en nivå i seriesystemet. Sedan tidigare är det ju klart att Tyresö FF går upp i tvåan efter serieseger och nu är alltså Hanviken klara för division 3 efter ett framgångsrikt kvalspel. Uppflyttningen säkrades via 2-0 hemma mot IK Viljan från Strängnäs.

9 besöker oss just nu