Tyresö klarade kvalet – stannar i Allsvenskan

Tyresö Handbolls herrar har klarat kvalet och stannar kvar ännu en säsong i Allsvenskan som är den näst högsta serien i landet. Detta stod klart under onsdagskvällen då laget vann hemma mot Mantorp från Östergötland och säkrade sin status med 2-0 i matcher.

Av Fredrik Saweståhl
Publicerat 2018-04-19

Tyresö vann den första matchen nere i Mantorp i söndags med 34-28 och vann så i går hemma i Tyresöhallen med 34-17 (13-7) inför 100 glada hemmafans. Mantorp startade matchen bra och hade ledningen med 4-2 men sen var det slut på det roliga för gästerna. Tyresö satte 11 (!) raka mål till 13-4 som blev 13-7 i paus. Tyresö höll tätt bakåt i 15 minuter – en mycket ovanlig prestation i handboll.

I den andra halvleken fortsatte Tyresö med gasen i botten och gav aldrig östgötarna någon chans att komma in i matchen. Bästa målskyttar i Tyresö var Mike Elgered med 8 mål och Erik Östling med 7 mål. Tyresö Handboll kan nu ladda för en ny säsong i Handbollsallsvenskan. 
Publicerat 2018-04-19
Uppdaterat 2018-04-19Tyresö ett stort steg närmare avancemang till SHE

Efter en strålande genomförd säsong står nu Tyresö Handbolls damer nära avancemang till högsta ligan SHE. Sista hindret är nästjumbon i årets SHE Skara som är kvalmotståndare. Den första kvalmatchen i måndags i Tyresöhallen slutade med en stabil hemmaseger för Tyresö 29-22 (14-9).

Tyresö klara för SHE-kval

Efter en fantastisk vårsäsong är Tyresö Handbolls damer klara för kval till SHE. Tyresö som vunnit samtliga matcher efter juluppehållet slutar som tvåa i Damallsvenskan. I den sista matchen i söndags besegrades serietrean Bjurslätt/Torslanda på bortaplan med 26-30 (13-12).

Tyresös Handbollsdamer jagar högsta ligan

Tyresö Handbolls damer går riktigt bra i Damallsvenskan och efter lördagens klara hemmaseger mot Kärra från Göteborg är laget tvåa. Därmed är man i högsta grad med i jakten på avancemang till högsta ligan SHE när nästan halva serien är spelad. Segersiffrorna mot Kärra skrevs till klara 34-22 (16-12) efter en imponerande andra halvlek.

Tyresös damer krossade GUIF, men herrarna kammade noll i Göteborg

Tyresö Handbolls dam- och herrlag i allsvenskan mötte olika öden i helgen. Damerna tog en storstilad hemmaseger mot GUIF från Eskilstuna med 30-20 (14-12) medan herrarna dessvärre föll nere i Göteborg mot Torslanda med 35-29 (16-13). Damerna är med segern uppe på andra plats i tabellen och herrlaget är tabellsexa.

Dubbla handbollsvinster i helgen – bra säsongsinledning

Den allsvenska handbollssäsongen har börjat bra för Tyresö Handboll. Damerna vann sin premiärmatch i lördags i stor stil då Bjurslätt/Torslanda besegrades med 34-20. Samma dag vann herrlaget sin andra raka match och hakar på tabelltoppen efter 22-30 borta mot RP Linköping.

22 besöker oss just nu