Tyresö Lanthandel öppnar i dag

I dag öppnar Tyresö Lanthandel som säljer kvalitetskaffe på nätet.

Av Robert Skölin
Publicerat 2015-11-03

”Vår idé är att erbjuda småskaligt och kvalitetsproducerat kaffe av högsta kvalitet”, så beskriver Björn Andersson, ägare till Tyresö Lanthandel, verksamheten som han driver med vännerna David Molarin och Allan Myhré - och som alltså öppnar upp i dag.

Idén om att starta en handelsplats för kvalitetskaffe i mindre upplagor väcktes så sent som i våras. Vännerna, som tillsammans besitter stor kunskap om kaffe och har intresse för kvalitet och småskalighet, diskuterade vad de ville få för resultat i form av blandning, syrlighet och bärighet. När de var klara hade de fått fram sju olika smaker. Alla för olika tillfällen och stämningar, enligt dem själva. Det rör sig om mörkrost, espresso bärig, espresso kraft, espresso mjölk, ekologisk rost, bryggrost och balansrost. Och att kaffebönorna håller högsta kvalitet intygar trion.

”Ärligt talat så är vi nog lite besatta. Vi ägnar nämligen all vår tid till att finna kvalitetsbönor för att sedan omsorgsfullt rosta dem så att vi får utsökt kvalité på vårt kaffe”, står det att läsa på hemsidan tyresolanthandel.se.
Publicerat 2015-11-03
Uppdaterat 2016-01-14

SKÄRMDUMP: TYRESOLANTHANDEL.SEInga artiklar hittades
12 besöker oss just nu