Tyresö topp 50 i nyföretagande

Tyresö behåller sin plats på topp 50-listan i Nyföretagarcentrums sammanställning över nyföretagandet i landet.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-03-08

Tyresö är känt för sitt småföretagande med hundratals nyregistrerade företag varje år.

2017 var inget undantag. För även om det startades 50 företag färre än 2016 så uppgick 2017 års siffra till 300, eller drygt 6 nya företag per 1000 invånare. Kommunen fortsätter i och med detta att behålla en topp 50-placering (av 290 svenska kommuner) i den ranking som Nyföretagarcentrum årligen sammanställer.

Högst nyföretagande under 2017 hade Stockholm, både sett till antalet nyregistrerade företag och med hänsyn till invånarantal. Lägst var nyföretagandet i Boxholm.
Publicerat 2018-03-08
Uppdaterat 2018-03-08Tydliga skillnader i årets första valdebatt

I måndags hölls årets första valdebatt i Tyresö. Det var Företagarna som bjudit in partierna för en lunchduell om företagsfrågor under rubriken ”Maktkampen” på biblioteket i Tyresö Centrum. Fem partier fanns på scenen och det var ganska många i publiken. Det blev en stundtals spänstig debatt med tydliga skillnader mellan blocken.

Fontana – årets företagare i Tyresö

I fredags var det dags för den traditionella Näringslivsdagen att gå av stapeln i Tyresö. Dagen som är ett samarbete mellan Företagarna och Tyresö kommun ordnades för sjätte gången. Som tidigare hölls en välbesökt Näringslivsmässa i Tyresö Centrum och parallellt en rekryteringsmässa. Dagen avrundades med en Näringslivsgala på Tyresö Slott. Priser delades ut till Årets Företagare, Årets Butik och Årets Monter.

11 besöker oss just nu