Tyresö vann mot Amo i handbollen

Tyresö tog revansch efter premiärförlusten mot Hallby och vann i lördags hemma mot Amo med 30-26 (15-9).

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-09-25

Lagen följdes åt fram till 8-8. Sedan satte Tyresö in ett ordentligt ryck och kunde gå till paus med 15-9. Mycket tack vare Henrik Lundvall som noterades för åtta fullträffar i matchen. I den andra halvleken fortsatte Tyresö att pressa och tillät inte Amo komma till avslut. Ett tag var avståndet sju bollar men det slutade vid fyra och siffrorna 30-26.

Henrik Lundvalls åtta mål i all ära men i bortalaget satte Jürgen Rooba hela 14 (!) mål och var en gigant på planen.

Härnäst åker Tyresö till Linköpings sporthall för match mot RP IF Linköping.Publicerat 2017-09-25
Uppdaterat 2017-09-25Tyresös Handbollsdamer jagar högsta ligan

Tyresö Handbolls damer går riktigt bra i Damallsvenskan och efter lördagens klara hemmaseger mot Kärra från Göteborg är laget tvåa. Därmed är man i högsta grad med i jakten på avancemang till högsta ligan SHE när nästan halva serien är spelad. Segersiffrorna mot Kärra skrevs till klara 34-22 (16-12) efter en imponerande andra halvlek.

Tyresös damer krossade GUIF, men herrarna kammade noll i Göteborg

Tyresö Handbolls dam- och herrlag i allsvenskan mötte olika öden i helgen. Damerna tog en storstilad hemmaseger mot GUIF från Eskilstuna med 30-20 (14-12) medan herrarna dessvärre föll nere i Göteborg mot Torslanda med 35-29 (16-13). Damerna är med segern uppe på andra plats i tabellen och herrlaget är tabellsexa.

Dubbla handbollsvinster i helgen – bra säsongsinledning

Den allsvenska handbollssäsongen har börjat bra för Tyresö Handboll. Damerna vann sin premiärmatch i lördags i stor stil då Bjurslätt/Torslanda besegrades med 34-20. Samma dag vann herrlaget sin andra raka match och hakar på tabelltoppen efter 22-30 borta mot RP Linköping.

Tyresö missar handbollsligan

Det blev förlust även i den tredje kvalmatchen till Handbollsligan för Tyresö Handbolls herrar. HIF Karlskrona vann inför drygt 1600 åskådare i sin hemmahall med 32-21 (19-7) och vinner därmed kvalserien med 3-0 i matcher och stannar i Handbollsligan. Tyresö fortsätter i allsvenskan nästa säsong igen.

32 besöker oss just nu