Tyresö vann mot Amo i handbollen

Tyresö tog revansch efter premiärförlusten mot Hallby och vann i lördags hemma mot Amo med 30-26 (15-9).

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-09-25

Lagen följdes åt fram till 8-8. Sedan satte Tyresö in ett ordentligt ryck och kunde gå till paus med 15-9. Mycket tack vare Henrik Lundvall som noterades för åtta fullträffar i matchen. I den andra halvleken fortsatte Tyresö att pressa och tillät inte Amo komma till avslut. Ett tag var avståndet sju bollar men det slutade vid fyra och siffrorna 30-26.

Henrik Lundvalls åtta mål i all ära men i bortalaget satte Jürgen Rooba hela 14 (!) mål och var en gigant på planen.

Härnäst åker Tyresö till Linköpings sporthall för match mot RP IF Linköping.Publicerat 2017-09-25
Uppdaterat 2017-09-25Tyresö klarade kvalet – stannar i Allsvenskan

Tyresö Handbolls herrar har klarat kvalet och stannar kvar ännu en säsong i Allsvenskan som är den näst högsta serien i landet. Detta stod klart under onsdagskvällen då laget vann hemma mot Mantorp från Östergötland och säkrade sin status med 2-0 i matcher.

Tyresö ett stort steg närmare avancemang till SHE

Efter en strålande genomförd säsong står nu Tyresö Handbolls damer nära avancemang till högsta ligan SHE. Sista hindret är nästjumbon i årets SHE Skara som är kvalmotståndare. Den första kvalmatchen i måndags i Tyresöhallen slutade med en stabil hemmaseger för Tyresö 29-22 (14-9).

Tyresö klara för SHE-kval

Efter en fantastisk vårsäsong är Tyresö Handbolls damer klara för kval till SHE. Tyresö som vunnit samtliga matcher efter juluppehållet slutar som tvåa i Damallsvenskan. I den sista matchen i söndags besegrades serietrean Bjurslätt/Torslanda på bortaplan med 26-30 (13-12).

Tyresös Handbollsdamer jagar högsta ligan

Tyresö Handbolls damer går riktigt bra i Damallsvenskan och efter lördagens klara hemmaseger mot Kärra från Göteborg är laget tvåa. Därmed är man i högsta grad med i jakten på avancemang till högsta ligan SHE när nästan halva serien är spelad. Segersiffrorna mot Kärra skrevs till klara 34-22 (16-12) efter en imponerande andra halvlek.

Tyresös damer krossade GUIF, men herrarna kammade noll i Göteborg

Tyresö Handbolls dam- och herrlag i allsvenskan mötte olika öden i helgen. Damerna tog en storstilad hemmaseger mot GUIF från Eskilstuna med 30-20 (14-12) medan herrarna dessvärre föll nere i Göteborg mot Torslanda med 35-29 (16-13). Damerna är med segern uppe på andra plats i tabellen och herrlaget är tabellsexa.

14 besöker oss just nu