Tyresö vann mot Amo i handbollen

Tyresö tog revansch efter premiärförlusten mot Hallby och vann i lördags hemma mot Amo med 30-26 (15-9).

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-09-25

Lagen följdes åt fram till 8-8. Sedan satte Tyresö in ett ordentligt ryck och kunde gå till paus med 15-9. Mycket tack vare Henrik Lundvall som noterades för åtta fullträffar i matchen. I den andra halvleken fortsatte Tyresö att pressa och tillät inte Amo komma till avslut. Ett tag var avståndet sju bollar men det slutade vid fyra och siffrorna 30-26.

Henrik Lundvalls åtta mål i all ära men i bortalaget satte Jürgen Rooba hela 14 (!) mål och var en gigant på planen.

Härnäst åker Tyresö till Linköpings sporthall för match mot RP IF Linköping.Publicerat 2017-09-25
Uppdaterat 2017-09-25Dubbla handbollsvinster i helgen – bra säsongsinledning

Den allsvenska handbollssäsongen har börjat bra för Tyresö Handboll. Damerna vann sin premiärmatch i lördags i stor stil då Bjurslätt/Torslanda besegrades med 34-20. Samma dag vann herrlaget sin andra raka match och hakar på tabelltoppen efter 22-30 borta mot RP Linköping.

Tyresö missar handbollsligan

Det blev förlust även i den tredje kvalmatchen till Handbollsligan för Tyresö Handbolls herrar. HIF Karlskrona vann inför drygt 1600 åskådare i sin hemmahall med 32-21 (19-7) och vinner därmed kvalserien med 3-0 i matcher och stannar i Handbollsligan. Tyresö fortsätter i allsvenskan nästa säsong igen.

Förlust även i andra kvalmatchen till Handbollsligan

Tyresö Handbolls herrar föll även i den andra kvalmatchen i bäst av fem till Handbollsligan. HIF Karlskrona vann i sin hemmahall med 26-21 (11-12) inför knappt 1500 åskådare. Nu är det rejäl uppförsbacke för Tyresö som måste vinna den tredje matchen som spelas söndag 23/4 i Karlskrona för att hålla liv i matchserien och chansen till avancemang.

Tyresö föll i första kvalmatchen – drömmen om Handbollsligan bleknar

Den första ronden i kvalet till Handbollsligan för herrar gick till bortalaget HIF Karlskrona. Tyresö föll hemma i en fullsatt Tyresöhall (ca 800 åskådare) med 24-27 (11-12). Nu väntar två raka bortamatcher nere i Karlskrona och Tyresö måste vinna en av dom för att hålla liv i kvalserien och få ytterligare en hemmamatch. Drömmen om Handbollsligan har bleknat men lever än.

11 besöker oss just nu