Tyresöbo fastnade i tullen med vapen – nu döms han

En 48-årig man från Tyresö påträffades i december förra året i tullen med vapen vid en Polenfärja i Karlskrona. Nu har han dömts i Blekinge tingsrätt.

Av Robert Skölin
Publicerat 2016-09-29

Det var i mitten av december förra året som tulltjänstemän vid Polenfärjan i Verköhamnen, Karlskrona, tyckte att en man, hemmahörandes i Tyresö, uppträdde misstänkt. Trots det kalla vädret var mannen svettig och han agerade nervöst, om detta berättar tidningen Sydöstran.

Efter att ha kollat upp mannen hittades två pistoler, tio patroner och flera andra tillbehör till vapen i packningen. Mannen trodde att de tillstånd han fått skulle vara tillräckliga, men så var det inte. Något som ska ha kunnat orsakas av mannens bristande svenskakunskaper.

Eftersom något giltigt införelsebevis inte kunde uppvisas togs vapnen och det övriga i beslag och ärendet gick till domstol.

Mannen stod först åtalad misstänkt för grov smuggling, men tingsrätten valde att gå på mannens utsago om att han trodde att alla papper var i sin ordning vid införandet och ändrades rubriceringen till olovlig införsel, vilket han också fälldes för.

De aktuella vapnen skulle enligt 48-åringen användas för att övningsskjuta på skjutbanor i Haninge och Tyresö.
Publicerat 2016-09-29
Uppdaterat 2016-09-29Inga artiklar hittades
47 besöker oss just nu