Tyresögymnastiken tog silver på USM

Tyresögymnastiken tog ett fint silver när USM i truppgymnastik avgjordes.

Av Robert Skölin
Publicerat 2018-06-04

I helgen gjorde landets bästa gymnaster upp på Ungdoms SM i Ystad och Tyresögymnastiken hade, som de själva beskriver det på sin Instagram, en riktig ”superduperhelg”.

Efter att ha tagit sig vidare till final som sjätte lag presterade Tyresögymnastiken genomgående bra resultat i de tre grenarna fristående, tumbling och trampett. I tumbling var man till och med bäst av samtliga med 14,550 poäng.

Tyresögymnastiken var länge med i guldstriden men fick till slut ge sig mot GT Vikingarna från Lidingö som kunde bärga guldet efter att ha gjort en fantastisk insats i trampetten. I stället blev det en silvermedalj runt halsen för Tyresös gymnaster.

Gänget firade rejält efteråt. På Instagramkontot tyresogymnastikenusm skriver laget: ”Glädjesång efter tre fantastiska trampettvarv och en superduperhelg i gympabubblan!!!”Publicerat 2018-06-04
Uppdaterat 2018-06-04

FOTO: InstagramPengaregn över Tyresögymnastiken även i år

I likhet med tidigare om åren fortsätter Tyresögymnastiken vara en av de föreningar i Stockholms län som får mest stöd i Gräsroten, Svenska Spels initiativ för att stödja svensk ungdomsidrott. I år blev det drygt 107 tusen kronor.

Nytt pengaregn över Tyresögymnastiken

I likhet med tidigare om åren fortsätter Tyresögymnastiken vara en av de föreningar i Stockholms län som får mest stöd i Gräsroten, Svenska Spels initiativ för att stödja svensk ungdomsidrott. I år blev det nära 120 tusen kronor.

Tyresögymnastiken åter i topp i Gräsroten

Tyresögymnastiken fortsätter att vara en av de föreningar i Stockholms län som får mest stöd i Gräsroten, Svenska Spels initiativ att stödja svensk ungdomsidrott. I år blev det nära 140 tusen kronor.

10 besöker oss just nu