Tyresös Handbollsdamer jagar högsta ligan

Tyresö Handbolls damer går riktigt bra i Damallsvenskan och efter lördagens klara hemmaseger mot Kärra från Göteborg är laget tvåa. Därmed är man i högsta grad med i jakten på avancemang till högsta ligan SHE när nästan halva serien är spelad. Segersiffrorna mot Kärra skrevs till klara 34-22 (16-12) efter en imponerande andra halvlek.

Av Fredrik Saweståhl
Publicerat 2017-12-04

Det tog Tyresö 25 minuter att få grepp om bottenlaget från Göteborg. Göteborgskorna började bra och var i ledning med två mål flera gånger under den första halvleken. Men vid ställningen 9-11 efter 23 minuter fick hemmalaget stopp på Kärra och tog över matchen. Det blev sex raka mål till 15-11 som blev 16-12 i paus. I den andra halvleken visade Tyresö styrka och drog succesivt ifrån i målprotokollet och gav aldrig gästerna någon möjlighet att ta sig in i matchen igen. Till slut lyste det klara 34-22 på resultattavlan. Den spelare som utmärkte sig mest i Tyresö var Olivia Svalstedt som satte hela 12 (!) bollar i Kärras mål.

Tyresö är tabelltvåa med 14 poäng på 9 matcher, fyra poäng efter Kungälv som ligger på direktplatsen till högsta serien. Lag 2-4 får kvala för att försöka gå upp. Närmast väntar bortamatch mot Drott i Halmstad och därefter spelar Tyresö dubbelmöte mot just Kungälv när serien vänder. 
Publicerat 2017-12-04
Uppdaterat 2017-12-04Tyresö klarade kvalet – stannar i Allsvenskan

Tyresö Handbolls herrar har klarat kvalet och stannar kvar ännu en säsong i Allsvenskan som är den näst högsta serien i landet. Detta stod klart under onsdagskvällen då laget vann hemma mot Mantorp från Östergötland och säkrade sin status med 2-0 i matcher.

Tyresö ett stort steg närmare avancemang till SHE

Efter en strålande genomförd säsong står nu Tyresö Handbolls damer nära avancemang till högsta ligan SHE. Sista hindret är nästjumbon i årets SHE Skara som är kvalmotståndare. Den första kvalmatchen i måndags i Tyresöhallen slutade med en stabil hemmaseger för Tyresö 29-22 (14-9).

Tyresö klara för SHE-kval

Efter en fantastisk vårsäsong är Tyresö Handbolls damer klara för kval till SHE. Tyresö som vunnit samtliga matcher efter juluppehållet slutar som tvåa i Damallsvenskan. I den sista matchen i söndags besegrades serietrean Bjurslätt/Torslanda på bortaplan med 26-30 (13-12).

Tyresös damer krossade GUIF, men herrarna kammade noll i Göteborg

Tyresö Handbolls dam- och herrlag i allsvenskan mötte olika öden i helgen. Damerna tog en storstilad hemmaseger mot GUIF från Eskilstuna med 30-20 (14-12) medan herrarna dessvärre föll nere i Göteborg mot Torslanda med 35-29 (16-13). Damerna är med segern uppe på andra plats i tabellen och herrlaget är tabellsexa.

Dubbla handbollsvinster i helgen – bra säsongsinledning

Den allsvenska handbollssäsongen har börjat bra för Tyresö Handboll. Damerna vann sin premiärmatch i lördags i stor stil då Bjurslätt/Torslanda besegrades med 34-20. Samma dag vann herrlaget sin andra raka match och hakar på tabelltoppen efter 22-30 borta mot RP Linköping.

18 besöker oss just nu