Tyresövänsterns donation för att fler ska få stanna

Vänsterpartiet i Tyresö skänker drygt 20.000 kronor till Fristadsfonden som hjälper flyktingar som fått avslag på sin asylansökan. Målet är att fler ska få stanna i Sverige.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-03-04

”Rätten till skydd är satt ur spel. Sverige bryter mot de mänskliga rättigheterna. Vänsterpartiet gör det vi kan för att ändra politiskt, men det räcker inte. Vi måste också hjälpa konkret och direkt.”

Så skriver Vänsterpartiet i Storstockholm om insamlingen till Fristadsfonden, som instiftades av Vänsterpartiet 1995. Fristadsfonden stöttar de som fått avslag på sin asylansökan, och därmed hotas av utvisning, att få en ny chans.

– Fonden bidrar med pengar till sakkunnig juridisk hjälp, när vi efter en noggrann undersökning har funnit att det finns rimliga möjligheter att få avslagsbeslutet upphävt – antingen genom att ansöka om verkställighetshinder eller att lyfta ärendet till en internationell instans, säger fondens ordförande tillika Tyresöpolitikern Ulla Hoffman, i en kommentar och fortsätter:

– För att kunna övertyga myndigheterna om att flyktingarna har asylskäl, blir vi många gånger tvungna att bekosta tortyrutredningar, läkarutlåtanden och psykologintyg. Många behöver tolk under tortyrutredningen och då kan fonden gå in och ersätta de kostnaderna.

Nyligen höll lokalavdelningen i Tyresö årsmöte och då beslutade medlemmarna att skänka totalt 20.330 kronor till fonden.

LÄS MER: 
Sveriges folkmängd fortsätter öka – så många fler blev vi i Tyresö​
Peter Freij (M): Bjud in Vänsterpartiet (opinion)
V-toppen i Tyresö fördömer folkligt uppror i VenezuelaPublicerat 2019-03-04
Uppdaterat 2019-03-05

FOTO: Migrationsverket/PixabayNu ska brotävlingen avgöras

Beslutet om att bygga en bro över Nyforsviken har varit en mycket infekterad politisk strid men går alltjämt vidare planenligt. Just nu hålls en arkitekttävling där du som Tyresöbo kan vara med och rösta fram den finaste skapelsen. Priset till vinnaren? Minst 350.000 kronor.

Här är smockan på alla bilister i Tyresö

Morgon och eftermiddag ringlar sig köerna långa på Tyresös största trafikinfarkt – Tyresövägen. Det tredje körfält som är i full färd att byggas är det många som längtar efter. Men nu kommer ett chockartat besked från den nya politiska ledningen: Du som är bilförare väntar i onödan.

M, C och KD: Stålbad för god ekonomi och återställd skatt

Partierna i Tyresö vill skära i central administration för att stabilisera kommunens ekonomi. Somliga mer än andra. M, C och KD vill kapa kostnaderna så mycket att man också kan finansiera en återställning av skatten. – Det är en fråga om prioriteringar, säger oppositionsrådet Anki Svensson (M).

13 besöker oss just nu