Våldsam villabrand i Tyresö

Vid 15-tiden på måndagen fick räddningstjänsten larm om en villabrand i Tyresö. Inga personer ska vara skadade men två har fått åka till sjukhus för kontroll.

Av Robert Skölin
Publicerat 2019-04-01

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten vid 14:44 på måndagseftermiddagen. Branden ska ha brutit ut i en sommarstuga som är under renovering. När man kom fram var det övertänt. 

– Det är helt övertänt, säger Lennart Meijer, operativ chef vid Södertörns brandförsvar till Expressen.

Han fortsätter berätta att branden spridit sig till en villa bredvid där man håller på och bygger.

– Det är mest byggplast som brinner där.

Räddningstjänsten har totalt tio enheter från tre stationer på plats. Även polisen finns där för att biträda räddningstjänsten. Någon risk för ytterligare spridning uppges inte föreligga. Prognosen för släckningsarbetet är fyra timmar, enligt uppgifter till Mitt i Tyresö.

Förts till sjukhus för kontroll
Två personer som jobbade på byggarbetsplatsen och som andats in rök har förts till sjukhus för kontroll, skriver polisen på sin hemsida. 
Publicerat 2019-04-01
Uppdaterat 2019-04-01Var femte stockholmare har glömt att släcka levande ljus

Invånarna i Stockholms län glömmer ofta bort vanliga säkerhetsåtgärder för att undvika brand, som att släcka levande ljus eller lämna spisplattorna på när de lämnar hemmet. Det framgår av den nya nationella undersökningen "Svenskarna & trygghet 2018", genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av larmföretaget Verisure.

Brand i Tyresta nationalpark

Den senaste tidens värmebölja har gjort det mycket torrt i skog och mark och på flera håll i Sverige brinner det. Sedan i går kväll även i Tyresta Nationalpark.

10 besöker oss just nu