Villan på Brevik fick utmärkelsen Årets hus – nu ska den säljas

Huset på Breviksvägen i Tyresö vann tävlingen Årets hus. Nu är det till salu.

Av Robert Skölin
Publicerat 2017-12-04

2014 utsågs huset på Breviksvägen 57 till Årets hus i Sveriges största hustävling. Tävlingen är årligt återkommande och det är tidningen Allt om Villor & Hus som anordnar den.

Men nu ska alltså drömhemmet säljas. Vad sägs till exempel om egen brygga, havsutsikt från alla rum, uppvärmd pool, utespa och parkeringsplatser för fem bilar?

– Första gången jag klev in i huset tänkte jag bara wow, alla borde uppleva det här på plats, säger ansvarige mäklaren Simon Modig på Edward & Partners.

Fotografen Simon Donini som fick uppdraget att fota huset som är beläget vid Erstaviken var minst lika imponerad.

– Det är den vackraste vy jag har sett, det är som en saga, helt otroligt.

Priset då? Som för många andra unika objekt är det inte angivet. Men det lär inte bli en billig historia. När huset 2014 utsågs till Årets hus var det med motiveringen:

”Huset på den vackra platsen som sluttar ned mot havet är ett strålande exempel på hur en byggnad kan bli som ett konstverk i sig när den anpassas efter naturens förhållanden – huset är kompakt och byggt i nivåskillnader som följer tomtens naturliga platåer. Insidan är också något alldeles speciellt, med högt i tak och stora fönsterpartier som ger utsikt över vattnet från alla håll. Ett hus som är skräddarsytt för både tomten och för familjen som bor här, som ett smycke vid havet!”

För mer information, bland annat bilder och en film om huset, se Edward & Partners hemsida.Publicerat 2017-12-04
Uppdaterat 2017-12-04

FOTO: Simon Donini/Edward & PartnersAllianslöfte i Brevik-debatt: Större villor och tomter – men färre bostäder

I tisdags bjöd Tyresönäs Villaägareförening – som representerar de boende på Brevikshalvön – in till politisk debatt och utfrågning inför valet i höst. På plats var sju av kommunfullmäktiges partier i Tyresö. Skiljelinjen i debatten handlade om storleken på de villor som kan byggas då nya detaljplaner antas och hur mycket nya styckningar av tomter som ska tillåtas.

Större byggrätter för etapp Tegelbruket på Brevik

Kommunens miljö- och samhällsbyggnadsutskott godkände i går granskningsförslaget till ny detaljplan för etapp 11 Tegelbruket på Brevik. Den viktigaste ändringen mot samrådsförslaget är att man släpper fram större byggrätter.

18 besöker oss just nu