17 juni 2024

Brevikshalön

Tyresö rasar från 5e bästa till plats 17 av 26 kommuner i Stockholms län med lägst andel vuxna i bidragsberoende

Socialstyrelsen sammanställer månadsvis statistik kring det ekonomiska biståndet i samtliga landets kommuner. 2018 så låg Tyresö kommun placerade topp 5 i rankingen men sedan 2019 framåt har Tyresö fallit kraftigt och är nu nere på plats 17 av 26 kommuner i Stockholms län med lägst andel vuxna i bidragsberoende.

Tyresös bilägare ska inte straffas

De flesta som kör bil i Tyresö märker att något har hänt de senaste åren. Vägar och gator underhålls inte som förr och framkomligheten blir allt sämre. Stora genomfartsvägar förses med farthinder, eller krymper till hälften för att ge plats åt nya överdimensionerade cykelbanor. Antalet parkerings- platser minskar och i en del områden är det nära nog omöjligt att äga bil.

Foto: Pressbild Värends Räddningstjänst

Tyresö brandstation öppet hus på lördag

Tyresö brandstation har öppet hus under trafiksäkerhetsdagen nu på lördag.

Foto: Pressbild Kungsbacka kommun

Tyresö får ny kommundirektör

I augusti tillträder Cynthia Runefjärd som ny kommundirektör för Tyresö kommun. Hon kommer senast från Kungsbacka kommun där hon varit socialchef och utbildningschef.

Tyresö kommun räknade fel – 100 Bygglovsökande får pengar tillbaka

Tyresö kommuns revisorer har granskat bygglovsavdelningen och kommit fram till att handläggarna har låtit vissa sökande betala för höga avgifter för sina bygglov 2020 och 2021.

Foto: Mikael Onegård

Tyresö når bottennivå som skolkommun

När Lärarförbundet nyligen presenterade resultatet av sin årliga undersökning "Årets skolkommun" var resultatet ännu en kalldusch för Tyresö. Tyresö skolor har fallit så lågt som plats 273 av 290. Placeringen är Tyresö absolut sämsta sedan Lärarförbundet började genomföra sin årliga undersökning av skolan i Sveriges kommuner 2002. Resultatet är ännu värre än 2020 då Tyresö störtdök från plats 227 till 253.

Foto: Krister Vikström, Kronofogden

274 miljoner kronor är Tyresöbor skyldiga kronofogden

3,64 procent eller 1344 Tyresöbor har skulder hos kronofogden visar statistik från kronofogdemyndigheten.

Tyresö kommun långt från mål om bästa arbetsgivare visar enkät

Senaste medarbetarundersökningen som presenterades under förra veckan visar att endast 23% av Tyresö kommuns anställda skulle rekommendera arbetsplatsen till någon de känner.

Foto: Wallenstam

Tyresö toppar lista över flest byggda hyresrätter

Tyresö kommun är på tredje plats över flest hyresrätter byggda sett över en 5-årsperiod och per tusen invånare. Det visar en granskning som Hem & Hyra tagit fram med hjälp av Länsstyrelsen i Stockholm och SCB.

Foto: Pressbild, Securitas

Inga ordningsvakter till Tyresö

Tidigare under våren lämnade Anki Svensson (M) in ett förslag till kommunstyrelsen om att Tyresö kommun skulle anställa ordningsvakter för att höja tryggheten i kommunen.

Foto: SCB

Nya siffror: Befolkningen ökar i Tyresö – nu 48 678

I dag publicerar SCB färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig: befolkningen växer på många håll. Även i Tyresö kommun har folkmängden ökat.

Bostadsinbrotten ökar i Tyresö

Inbrott i bostäder i Tyresö har ökat under covid-19 pandemin visar färska siffror från Brottsförebyggande rådet.

Foto: sl.se

SL gör det möjligt att blippa betalkortet för enkelbiljetter

Den 2 februari lanseras ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa ditt betalkortet i spärren eller på bussen köper du en biljett som är giltig i 75 minuter i hela SL-trafiken.

Foto: istock (köpt bild)

Tyresöborna mindre trygga enligt SCB mätning

Antalet medborgare som känner sig otrygga att vistas utomhus på kvällar och nätter samt oroar sig för hot, rån och misshandel har ökat i Tyresö.

Foto: Arkivbild/Michael Folmer

Tyresö samtliga högstadieskolor stänger för distansundervisning

Imorgon tisdag går samtliga högstadieelever i Tyresö skolor över till distansundervisning, efter rekommendation från Smittskydd Stockholms.

Foto: Kollage

Tyresö i topp i antalet nya covid-19 fall i hela Region Stockholm

Vi i Tyresö har tidigare rapporterat att antalet covid-19 fall ökar kraftigt i Tyresö men sedan förra veckan (v. 49) ligger Tyresö kommun i topp i antalet nya smittade per 10 000 invånare i hela Region Stockholm.

Foto: Polisen i Tyresö Facebook

Polisen varnar för piratkopierad sprit som går att köpa via socialmedier

Polisen i Tyresö varnar via sin facebooksida for vodkaflaskor som säljs i sociala medier under namnet ”Smirnoff vodka”. Spriten håller låg kvalitet och/eller kan vara farlig att dricka. Flaskorna säljs ofta via snapchat- eller instagramkonton och är mycket lätta att få tag på och hamnar ofta i ungdomars händer när det är dags för fest.

Foto: Missing People Logotype / Facebook

Missing People letar efter Deniz Arda i Tyresta Nationalpark

Missing People kommer denna helg att genomföra en stor sökinsats i Tyresta Nationalpark efter Deniz Arda erfar Vi i Tyresö.

Foto: Mikael Onegård

Tyresö störtdyker i Lärarförbundets ranking bästa skolkommun 2020

Årets ranking Sveriges bästa skolkommun som nyligen presenterades av Lärarförbundet blev en kalldusch för Tyresö kommun som placerar sig först på plats 253 av 290. Placeringen är Tyresö sämsta sedan Lärarförbundet började genomföra sin årliga rankning av skolkommuner 2002.

Foto: Shutterstock

Polisen varnar för bedragare

I flera av Tyresö grannkommuner har äldre personer blivit lurade att lämna ut sina kontouppgifter, bankkort m.m.

Foto: Jonn Leffmann

Mata inte vilda djur

Tyresö kommun uppmanar via sin facebooksida Tyresöbor att inte mata rävar och andra vild djur.

Foto: Robert Skölin

Här är smockan på alla bilister i Tyresö

Morgon och eftermiddag ringlar sig köerna långa på Tyresös största trafikinfarkt – Tyresövägen. Det tredje körfält som är i full färd att byggas är det många som längtar efter. Men nu kommer ett chockartat besked från den nya politiska ledningen: Du som är bilförare väntar i onödan.

Villapriserna ökar i 14 av 19 kommuner i länet

En klar majoritet av kommunerna i Stockholms län ser en prisuppgång på villor. Under det senaste kvartalet var uppgången störst i Vallentuna där priserna steg med hela 14 procent.

Foto: Montage

Freij (M) lyfter hundförgiftningen till politisk nivå

Sabotage med förgiftad mat i parker och längs med populära promenadstråk har lett till att flera hundar blivit sjuka, skadats eller till och med dött. Under förra veckan tog moderatpolitikern Peter Freij upp frågan i kommunledningsutskottet. – Jag är själv hundägare och kände att jag var tvungen att göra någonting.

Här kan du svalka dig i sommar - lista med alla badplatser i Tyresö

Sommaren är här och så även värmen. Vad känns då bättre än ett svalkande dopp? Vi i Tyresö har listat Tyresös alla badplatser.

Foto: Holger Motzkau Wikipedia

Klövberget är nu ett naturreservat

På senaste kommunfullmäktige beslutades att Klövberget blir naturreservat.

Foto: Holger Motzkau Wikipedia

Klövberget är snart naturreservat

Klövberget har stor betydelse både för människa, flora och fauna. Det slår politikerna i Tyresö fast som nu låter området bli naturreservat.