16 januari 2021

Granängsringen

Övervakningskameror i Granängsringen ska ge ökad trygghet

Sedan en tid finns nya övervakningskameror på plats i Granängsringen i Tyresö. Syftet är att tillsammans med övrigt brottsförebyggande arbete skapa trygghet för de som vistas i områdena.

Foto: Polisen i Tyresö

Grön jul hos Polisen i Tyresö

En hög polisnärvaro av både uniformerad- och civilpolis under förra veckan bidrog till ett för Tyresö större beslag av cannabis.

Foto: Arkivbild/Michael Folmer

Tyresö samtliga högstadieskolor stänger för distansundervisning

Imorgon tisdag går samtliga högstadieelever i Tyresö skolor över till distansundervisning, efter rekommendation från Smittskydd Stockholms.

Foto: Polisen

30 misstänkta narkotikabrott på en vecka

Polisen fokuserade förra veckan extra på att upptäcka och rapportera narkotikabrott i Tyresö.

Foto: Kollage

Tyresö i topp i antalet nya covid-19 fall i hela Region Stockholm

Vi i Tyresö har tidigare rapporterat att antalet covid-19 fall ökar kraftigt i Tyresö men sedan förra veckan (v. 49) ligger Tyresö kommun i topp i antalet nya smittade per 10 000 invånare i hela Region Stockholm.

Foto: Polisen i Tyresö Facebook

Polisen varnar för piratkopierad sprit som går att köpa via socialmedier

Polisen i Tyresö varnar via sin facebooksida for vodkaflaskor som säljs i sociala medier under namnet ”Smirnoff vodka”. Spriten håller låg kvalitet och/eller kan vara farlig att dricka. Flaskorna säljs ofta via snapchat- eller instagramkonton och är mycket lätta att få tag på och hamnar ofta i ungdomars händer när det är dags för fest.

Foto: Mikael Onegård

Tyresö störtdyker i Lärarförbundets ranking bästa skolkommun 2020

Årets ranking Sveriges bästa skolkommun som nyligen presenterades av Lärarförbundet blev en kalldusch för Tyresö kommun som placerar sig först på plats 253 av 290. Placeringen är Tyresö sämsta sedan Lärarförbundet började genomföra sin årliga rankning av skolkommuner 2002.

Foto: Shutterstock

Polisen varnar för bedragare

I flera av Tyresö grannkommuner har äldre personer blivit lurade att lämna ut sina kontouppgifter, bankkort m.m.

Nytt narkotikatillslag i Tyresö

I fredags i förra veckan gjorde polisen en ny raid mot droghandeln i Tyresö – och det med framgång. "En större mängd narkotika togs i beslag, både cannabis och kokain", skriver polisen på Facebook.

Foto: Mostphotos

Ung man rånades på klocka och jacka i Granängsringen

En man i 18-årsåldern rånades i lördags kväll av ett större gäng i Granängsringen. Genom hot om våld kom de över en jacka och en klocka.

Foto: Privat/Facebook

Bilbrand på Granängsringen i natt

Under natten mot torsdag brann två fordon på en parkering i Granängsringen.

Två äldrerån i Tyresö – på en vecka

En rån- och stöldvåg mot äldre kan just nu svepa över Tyresö. På bara en vecka har två kvinnor, en i 90-årsåldern och en i 85-årsåldern, drabbats. – Det är otroligt fräckt att ge sig på någon som är så gammal och försvarslös, säger Anna Westberg presstalesperson på Stockholmspolisen om den senaste händelsen.

Foto: Lars Fuglesang

Fem av sex Tyresöungdomar väljer bort Tyresö gymnasium

Tyresö gymnasium har det tufft, eller till och med mycket tufft. Elevantalet har mer än halverats sedan glansdagarna och programutbudet fortsätter att minska i takt med det allt lägre söktrycket. En ond spiral som är svår att bryta. Vi i Tyresö har tagit del av en unik kartläggning över skolans kräftgång.

Foto: Lars Fuglesang

Fler program läggs ner på Tyresö gymnasium

Bygg- och anläggningsprogrammet och inriktningen måleri läggs ner på Tyresö gymnasium. Detta efter de senaste årens minskade söktryck.