17 juni 2024

Trollbäcken

Byggplanerna i Amaryllisparkens stoppas tillfälligt

Över 20 demonstranter mötte ledamöterna på tisdagens kommunfullmäktige i Tyresö. De som samlats för att demonstrera vill stoppa Tyresös kommuns planer att bygga i Amaryllisparken i Lindalen. Det omstridda förslaget innebär att det byggs 200 lägenheter i flervåningshus parken och skogen som är det enda naturområdet i Lindalen.

Tyresö rasar från 5e bästa till plats 17 av 26 kommuner i Stockholms län med lägst andel vuxna i bidragsberoende

Socialstyrelsen sammanställer månadsvis statistik kring det ekonomiska biståndet i samtliga landets kommuner. 2018 så låg Tyresö kommun placerade topp 5 i rankingen men sedan 2019 framåt har Tyresö fallit kraftigt och är nu nere på plats 17 av 26 kommuner i Stockholms län med lägst andel vuxna i bidragsberoende.

Moderaterna i Tyresö vill inte ha en stenkross i Skrubba

Stockholm stad har i en remiss gett Tyresö kommun möjlighet att yttra sig om planerna att etablera en stenkross i Skrubba, som tillhör Stockholm. Kommunens tjänstepersoner är kritiska och lyfter bland annat risker för miljö, risker för skadliga utsläpp i dagvattnet, damm samt buller och störningar i bostadsområden i Tyresö. Den närmaste fastigheten beräknas vara endast 260 meter från krossen.

Foto: Pressbild Värends Räddningstjänst

Tyresö brandstation öppet hus på lördag

Tyresö brandstation har öppet hus under trafiksäkerhetsdagen nu på lördag.

Foto: Pressbild Kungsbacka kommun

Tyresö får ny kommundirektör

I augusti tillträder Cynthia Runefjärd som ny kommundirektör för Tyresö kommun. Hon kommer senast från Kungsbacka kommun där hon varit socialchef och utbildningschef.

Tyresö kommun räknade fel – 100 Bygglovsökande får pengar tillbaka

Tyresö kommuns revisorer har granskat bygglovsavdelningen och kommit fram till att handläggarna har låtit vissa sökande betala för höga avgifter för sina bygglov 2020 och 2021.

Foto: Mikael Onegård

Tyresö når bottennivå som skolkommun

När Lärarförbundet nyligen presenterade resultatet av sin årliga undersökning "Årets skolkommun" var resultatet ännu en kalldusch för Tyresö. Tyresö skolor har fallit så lågt som plats 273 av 290. Placeringen är Tyresö absolut sämsta sedan Lärarförbundet började genomföra sin årliga undersökning av skolan i Sveriges kommuner 2002. Resultatet är ännu värre än 2020 då Tyresö störtdök från plats 227 till 253.

Foto: Krister Vikström, Kronofogden

274 miljoner kronor är Tyresöbor skyldiga kronofogden

3,64 procent eller 1344 Tyresöbor har skulder hos kronofogden visar statistik från kronofogdemyndigheten.

Foto: Eng Foto

Kvinna påkörd av personbil i Hanviken

En kvinna har blivit påkörd av en personbil vid korsningen Skogsängsvägen och Gudöbroleden vid 17-tiden idag.

Foto: Skärmklipp SVT Nyheter, Anita Mattssom (S) Kommunstyrelsens ordförande

Broplaner mellan Fornudden och Skogås väcker kritiska reaktioner

Den socialdemokratiska kommunledningen i Tyresö har beslutat investera 600 000 kronor i en utredning om var de inom något år kan bygga en ny cykel- och gångbro mellan villaområdet Fornudden i Tyresö och Skogås i Huddinge.

Tyresö kommun långt från mål om bästa arbetsgivare visar enkät

Senaste medarbetarundersökningen som presenterades under förra veckan visar att endast 23% av Tyresö kommuns anställda skulle rekommendera arbetsplatsen till någon de känner.

Foto: Wallenstam

Tyresö toppar lista över flest byggda hyresrätter

Tyresö kommun är på tredje plats över flest hyresrätter byggda sett över en 5-årsperiod och per tusen invånare. Det visar en granskning som Hem & Hyra tagit fram med hjälp av Länsstyrelsen i Stockholm och SCB.

Foto: Wikipedia, Janders

Personbil har kört på en person på en gångbana i Fornudden

En personbil har kört på en gångtrafikant på en gång- och cykelväg i Fornudden, meddelar polisen på sin hemsida.

Foto: Polisen

Ung pojke påkörd av cyklist i smitningsolycka

En man på cykel körde under lördagen på en ung man på elsparkcykel i hanvikenområdet.

Foto: Pressbild, Securitas

Inga ordningsvakter till Tyresö

Tidigare under våren lämnade Anki Svensson (M) in ett förslag till kommunstyrelsen om att Tyresö kommun skulle anställa ordningsvakter för att höja tryggheten i kommunen.

Foto: SCB

Nya siffror: Befolkningen ökar i Tyresö – nu 48 678

I dag publicerar SCB färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig: befolkningen växer på många håll. Även i Tyresö kommun har folkmängden ökat.

10-åring rånad vid Alleplan

Ett barn i 10-årsåldern har blivit rånad på sin ryggsäck vid Alleplan i Trollbäcken.

Foto: Google Maps

Kommunstyrelsen underkänner underlaget för kommunalisering av Trollängen

När frågan om kommunalisering av Trollängens äldreboende togs upp av kommunstyrelsen under förra veckan blev det stopp. Istället för ett ja beslutades det att ärendet skulle återremitteras för att kompletteras ytterligare.

Bostadsinbrotten ökar i Tyresö

Inbrott i bostäder i Tyresö har ökat under covid-19 pandemin visar färska siffror från Brottsförebyggande rådet.

Foto: Google Maps

Tyresös populäraste äldreboende Trollängen får inte fortsätta sin verksamhet

Äldre- och omsorgsnämnden beslutade den 20 januari att ta över Trollängens verksamheten i egen regi från augusti 2021. Tyresö kommun äger lokalerna men Förenade Care AB driver äldreboendet sedan 2014. Äldreboendet är kommunens enskilt populäraste med 93% nöjda brukare, enligt senaste brukarenkäten.

Foto: sl.se

SL gör det möjligt att blippa betalkortet för enkelbiljetter

Den 2 februari lanseras ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa ditt betalkortet i spärren eller på bussen köper du en biljett som är giltig i 75 minuter i hela SL-trafiken.

Foto: istock (köpt bild)

Tyresöborna mindre trygga enligt SCB mätning

Antalet medborgare som känner sig otrygga att vistas utomhus på kvällar och nätter samt oroar sig för hot, rån och misshandel har ökat i Tyresö.

Foto: Arkivbild/Michael Folmer

Tyresö samtliga högstadieskolor stänger för distansundervisning

Imorgon tisdag går samtliga högstadieelever i Tyresö skolor över till distansundervisning, efter rekommendation från Smittskydd Stockholms.

Foto: Kollage

Tyresö i topp i antalet nya covid-19 fall i hela Region Stockholm

Vi i Tyresö har tidigare rapporterat att antalet covid-19 fall ökar kraftigt i Tyresö men sedan förra veckan (v. 49) ligger Tyresö kommun i topp i antalet nya smittade per 10 000 invånare i hela Region Stockholm.

Foto: Polisen i Tyresö Facebook

Polisen varnar för piratkopierad sprit som går att köpa via socialmedier

Polisen i Tyresö varnar via sin facebooksida for vodkaflaskor som säljs i sociala medier under namnet ”Smirnoff vodka”. Spriten håller låg kvalitet och/eller kan vara farlig att dricka. Flaskorna säljs ofta via snapchat- eller instagramkonton och är mycket lätta att få tag på och hamnar ofta i ungdomars händer när det är dags för fest.

Högstadiet på Kumla skola stänger på grund av Covid-19

Årskurserna 7-9 i Kumla skola i Trollbäcken stänger ner och kommer under 10 dagar fjärrundervisa elever efter att flera fall av Covid-19 smitta upptäckts bland skolan elever och personal.

Foto: Mikael Onegård

Tyresö störtdyker i Lärarförbundets ranking bästa skolkommun 2020

Årets ranking Sveriges bästa skolkommun som nyligen presenterades av Lärarförbundet blev en kalldusch för Tyresö kommun som placerar sig först på plats 253 av 290. Placeringen är Tyresö sämsta sedan Lärarförbundet började genomföra sin årliga rankning av skolkommuner 2002.

Foto: Trafikverket

Lägre hastighetsgräns på Gudöbroleden skapar röra för trafikanter

Länsväg 260, också känd som Gudöbroleden, kommer att få sänkt hastighetsgräns på sträckan genom Trollbäcken. Istället för att som idag ha 70 km/h i huvudsak kommer hela vägen att få 50 km/h som ny hastighetsgräns. Detta efter ett beslut från Tyresö Kommun.

Foto: Shutterstock

Polisen varnar för bedragare

I flera av Tyresö grannkommuner har äldre personer blivit lurade att lämna ut sina kontouppgifter, bankkort m.m.

Foto: Jonn Leffmann

Mata inte vilda djur

Tyresö kommun uppmanar via sin facebooksida Tyresöbor att inte mata rävar och andra vild djur.

Hundattack i Skrubba – polis sköt ihjäl hunden

Polis tvingades under torsdagskvällen att skjuta ihjäl en hund efter att den gått till attack mot sina ägare och orsakat allvarliga bitskador.

Foto: Montage

Freij (M) lyfter hundförgiftningen till politisk nivå

Sabotage med förgiftad mat i parker och längs med populära promenadstråk har lett till att flera hundar blivit sjuka, skadats eller till och med dött. Under förra veckan tog moderatpolitikern Peter Freij upp frågan i kommunledningsutskottet. – Jag är själv hundägare och kände att jag var tvungen att göra någonting.

Foto: Tyresö kommun

Kommunen dementerar socialdemokratisk ryktesspridning om Sofiebergsskolan

Socialdemokraterna hävdar att Sofiebergsskolan kommer att läggas ner. Men det stämmer inte. – Det finns i dagsläget inga planer på att lägga ner Sofiebergsskolan, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef, Monika Larsson.

Här kan du svalka dig i sommar - lista med alla badplatser i Tyresö

Sommaren är här och så även värmen. Vad känns då bättre än ett svalkande dopp? Vi i Tyresö har listat Tyresös alla badplatser.