16 januari 2021

Tyresö Centrum

Foto: Vauxford, Wikipedia

Kvinna med barn bilkapades i Tyresö

En kvinna rånades på sin lyxbil under pistolhot i måndags eftermiddag i Tyresö Centrumområdet.

Foto: Arkivbild/Michael Folmer

Tyresö samtliga högstadieskolor stänger för distansundervisning

Imorgon tisdag går samtliga högstadieelever i Tyresö skolor över till distansundervisning, efter rekommendation från Smittskydd Stockholms.

Foto: Polisen

30 misstänkta narkotikabrott på en vecka

Polisen fokuserade förra veckan extra på att upptäcka och rapportera narkotikabrott i Tyresö.

Foto: Kollage/Jessica Gow/TT

Beställ matvarorna på nätet och hämta färdigplockad kasse vid bakdörren

ICA i Tyresö Centrum startar nu en ny tjänst covid-tider där de erbjuder sina kunder att beställa sina matvaror på ica.se men istället för hemleverans kan man själv hämta kassen vid bakdörren.

Foto: Kollage/Panta Mera Christoffer Torstensson

Panten går till Nattvandrarna i december

Pantar du på ICA i Tyresö Centrum under december och donerar panten så bidrar du till att bygga Nattvandrarna i Tyresö verksamhet.

Foto: Kollage

Tyresö i topp i antalet nya covid-19 fall i hela Region Stockholm

Vi i Tyresö har tidigare rapporterat att antalet covid-19 fall ökar kraftigt i Tyresö men sedan förra veckan (v. 49) ligger Tyresö kommun i topp i antalet nya smittade per 10 000 invånare i hela Region Stockholm.

Foto: Polisen i Tyresö Facebook

Polisen varnar för piratkopierad sprit som går att köpa via socialmedier

Polisen i Tyresö varnar via sin facebooksida for vodkaflaskor som säljs i sociala medier under namnet ”Smirnoff vodka”. Spriten håller låg kvalitet och/eller kan vara farlig att dricka. Flaskorna säljs ofta via snapchat- eller instagramkonton och är mycket lätta att få tag på och hamnar ofta i ungdomars händer när det är dags för fest.

Foto: Youtube Tyresö Musikklasser

Tyresös Musikklassers årliga Julkonsert blir digital

Musikklassernas årliga julkonsert blir i år digital och biljetter till evenemanget kan du köpa via deras facebooksida.

Foto: Mikael Onegård

Ingen tomte i Tyresö Centrum i år

Tyresö Centrum meddelar via sin facebook-sida att det inte blir någon tomte i Tyresö Centrum i år.

Foto: Tyresö kommun

Stor guldkula ersätter julgranen på centrumtorget

Istället för den traditionsenliga julgranen på centrumtorget har kommunen detta år valt att ersätt den med en stor guldkula.

Foto: Mikael Onegård

Tyresö störtdyker i Lärarförbundets ranking bästa skolkommun 2020

Årets ranking Sveriges bästa skolkommun som nyligen presenterades av Lärarförbundet blev en kalldusch för Tyresö kommun som placerar sig först på plats 253 av 290. Placeringen är Tyresö sämsta sedan Lärarförbundet började genomföra sin årliga rankning av skolkommuner 2002.

Foto: Wallenstam

Inga billiga hyresrätter i Tyresö Centrum

När hyresnivåerna nu presenterats för de nya hyresrätter som byggbolaget Wallenstam byggt på Axel Wennergrens väg i Tyresö Centrum är det tydligt att det inte handlar om några låga hyror. Tvärtemot de politiska förhoppningarna från främst Socialdemokraterna hamnar hyror i topp med Tyresömått mätt.

Foto: Shutterstock

Polisen varnar för bedragare

I flera av Tyresö grannkommuner har äldre personer blivit lurade att lämna ut sina kontouppgifter, bankkort m.m.

Foto: Jonn Leffmann

Mata inte vilda djur

Tyresö kommun uppmanar via sin facebooksida Tyresöbor att inte mata rävar och andra vild djur.

Foto: Skärmdump/Facebook

Kommunen stoppar högerpopulistiskt parti att hyra Forellen – håller möte ändå

Tyresö kommun avbokade det kontroversiella nationalistiska partiet Alternativ för Sveriges möte i Forellen i kväll. Men nu meddelar partiet att mötet ändå kommer att hållas – fast utanför. UPPDATERING: AFS har fått rätt till lokalen och kommer att hålla mötet som planerat. Kommunen hänvisar till säkerhetsskäl.

Två äldrerån i Tyresö – på en vecka

En rån- och stöldvåg mot äldre kan just nu svepa över Tyresö. På bara en vecka har två kvinnor, en i 90-årsåldern och en i 85-årsåldern, drabbats. – Det är otroligt fräckt att ge sig på någon som är så gammal och försvarslös, säger Anna Westberg presstalesperson på Stockholmspolisen om den senaste händelsen.

Äldre kvinna muddrades på smycken – i sitt eget hem

En kvinna i 90-årsåldern blev under lördagen utsatt för en mycket brutal stöld i sitt hem i Fårdala. Tre unga män trängde sig in genom dörren och slet av kvinnan hennes smycken.

Fredrik knivhöggs på Engelska skolan i Tyresö

Fredrik Lissel, 16, blev knivhuggen av en annan jämnårig elev på Engelska skolan i Tyresö. För en vecka sedan föll domen som blev lägre än åklagaren yrkat på – grov misshandel i stället för försök till mord. I dag talar Fredrik och mamma Joanna ut i Aftonbladet. Joanna söker debatt om våldet i skolorna som hon tycker gått alldeles för långt. – Vi måste väcka fler vuxna att engagera sig. Varför har en 15-åring kniv med sig i skolan?

Vill göra om värmeverket till Tyresös eget Tom Tits

Tyresökonstnären Miguel Escribano vill göra om värmeverket till ett kultur- och allaktivitetshus.

Foto: Montage

Freij (M) lyfter hundförgiftningen till politisk nivå

Sabotage med förgiftad mat i parker och längs med populära promenadstråk har lett till att flera hundar blivit sjuka, skadats eller till och med dött. Under förra veckan tog moderatpolitikern Peter Freij upp frågan i kommunledningsutskottet. – Jag är själv hundägare och kände att jag var tvungen att göra någonting.

Foto: Tyresö kommun

Här är gatunamnen till nya stadsdelen

Snöflingegatan, Regnbågsgatan och Vårflodsgatan, ja det är några av gatorna i den nya stadsdelen Norra Tyresö Centrum, något som Vi i Tyresö är först med att berätta.