19 januari 2022

FREDAGSKRÖNIKAN

image

Blir man grym av att gå på gym?

Ett par veckor har gått och jag har fått lära känna en ny miljö. Gymmiljön, en annorlunda värld med annorlunda människor. Lite bullrig atmosfär, hög musik och skrammel av tunga vikter.

Det finns många främmande fåglar i den världen. Här finns alla sorter representerade: biffen, musslan, den inåtvände, gaphalsen, snackpåsen, innerslangen, vrålisen, hjälparen, Brakaren eller Braxen, för att det låter bättre. Braxen lider tydligen av ett visst mått av magbesvär på morgonkulan, kombinationen av att lyfta tunga vikter och ha en otät packning i de bakre räjongerna är inte den bästa.

Det finns vissa regler på ett gym, man gör sin grej, fast på olika sätt. En del vänder blicken inåt och inget kan störa dom i deras träning. Vissa låter mycket: hummar, stånkar och stönar eller visslar på en entonig melodi. Andra älskar sin egen spegelbild och halva passet (minst) går åt till att se sig själv i olika vinklar i de jättelika speglarna. Man posar helt enkelt eller gör påsar som jag brukar kalla det.

Det finns experter här, precis som på alla andra ställen, han/hon snackar i termer som vi vanliga döskallar inte fattar ett jota av, bicker och tricker har jag förstått är detsamma som biceps och triceps, märkliga muskler som jag aldrig har hört talas om vädras mellan experterna. Det verkar vara väldigt viktigt att kunna alla muskler på latin, jag förstår inte riktigt varför?

- I dag kör jag bicker och tricker och avslutar med 50 benböj och 25 chins…..ungefär.

På vissa sitter de största musklerna strax under näsan, den så kallade brödluckan går oavbrutet på högvarv och då handlar det inte om träning utan om hundar, bullbak, drinkar och granntantens vänsterprassel….bland annat.

Telefonprataren passar på att tugga i sitt headset hela passet, den personen vet vi mycket om, alldeles för mycket.

De unga damerna tränar oftast i par, ser inget och hör inget utom sig själva och sin kompis, ägnar ingen en blick och vägrar konsekvent att besvara ett god morgon eller hej.

Nu tror ni förstås att jag vantrivs på gymmet, men så är det inte alls, de flesta är likasinnade som försöker hålla krämporna borta och kroppen i hyfsat trim, vanliga svennar och svennor.

Om det har givit något märkbart resultat?

Både ja och nej, några veckor är för kort tid att uttala sig om den saken. En förbättring som blev märkbar nästan direkt, var att ryggen känns bättre, en skön känsla.

Själva bifferiet hoppar jag över, det är 50 år för sent, däremot lite mer styrka och rörlighet satsar jag på.

Ett gott råd var att ta hjälp av dom som kan och det har jag tagit fasta på. Jag upptäckte relativt snart att det inte går att fuska när det står en PT och tittar på. Alla PT:s har örnkoll.

Mitt gamla motto, ” det viktigaste är inte att kämpa väl, utan att fuska så att ingen ser” det sprack direkt. Det blev jävligt mycket jobbigare, det kan jag skriva under på.

Tänk att man kan få så ont i muskler som man inte visste om att man hade?

Nåväl, jag kämpar på så gott jag kan och efter bästa förmåga.

Det är faktiskt rätt trivsamt att gå på gym, på gym blir man grym.

Prova på vet jag, hör av er, så ska jag fixa det.

Lelle Wiborgh
Krönikör
  • Publicerat: 2021-09-16

  • |
  • Uppdaterat: 2021-10-08


Lelle Wiborgh är en fristående krönikör vars åsikter inte nödvändigtvis återspeglar Vi i Tyresös redaktion.
[ANNONS]

SENASTE DEBATT & OPINION

Julkrönika