• image

  Företagarna i Tyresö utfrågning av de politisk partierna. visa bilder

 • image

  Invigning av äldreboendet Villa Basilika visa bilder

 • image

  Fredrik Saweståhl (M) inviger Tyresö strandbad tillsammans med Dick Bengtson (M). visa bilder

 • image

  Nationaldagsfirande Tyresö Centrum visa bilder

 • image

  Tyresöfestivalen större än någonsin men också fler besökare än tidigare år visa bilder

 • image

  Kommunalråd Fredrik Saweståhl (M) inviger den nya stadsparken visa bilder

 • image

  Tyresö kommunfullmäktige antar ny kommunplan för 2015-2018 visa bilder

 • image

  Nationaldagsfirande Tyresö Centrum visa bilder

Fornuddsparken ska bli Trollbäckens egen stadspark

Alliansens utlovade satsning på att utveckla Fornuddsparken är klart för genomförande. Planen är att göra parken till ett grönt vardagsrum för Trollbäckenborna, kommundelens egen stadspark. Redan vid årsskiftet kan arbetet vara igång.

Budget 2017: Så vill Alliansen fortsätta ta ansvar för Tyresö

I dag beslutar kommunfullmäktige om 2017 års budget för Tyresö kommun. Den styrande Alliansen föreslår drygt 21 miljoner kronor i satsningar på välfärden, varav 10 miljoner för att minska barngrupperna i förskolan. Skattesatsen lämnas dock oförändrad. – Vi har tagit ansvar för Tyresö i 18 års tid och hela tiden haft en ekonomi i balans, då har vi råd att göra den här typen av satsningar, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Nu ska även Telegrafberget bli naturreservat

Tyresö är redan i dag en av Sveriges mest naturskyddade kommuner. Men Alliansen gick till val på att utöka detta ytterligare. För några månader sedan blev Klövberget kommunens sjunde naturreservat, näst på tur står Telegrafberget som alltså blir det åttonde.

Alliansen startar arbete för att locka fler turister till Tyresö

Alliansen vill tillsammans med olika aktörer stärka turismen och besöksnäringen i Tyresö och tar nu initiativ till en kartläggning för hur detta ska möjliggöras. Förhoppningen är att sätta Tyresö på kartan som en attraktiv besökskommun och skapa fler arbetstillfällen.

Span efter havsöring i Tyresta

Söndagen den 8 november erbjuder Stockholms stad en gratis guidad visning av havsöring och stadens fiskefälla i Åvån i Tyresta nationalpark.

Tyresö sätter press på Stockholm

Tyresö kräver besked från Stockholm om framtiden för den mark i Skrubba som i fjol - helt utan förvarning - förvandlades till ett stort kalhygge med syfte att anlägga en stenkross. Detta efter att NCC nu i stället sagt sig vilja använda marken för mottagning av avfall, bland annat sådant som är miljöfarligt.

14 besöker oss just nu