• image

  Fredrik Saweståhl (M) inviger Tyresö strandbad tillsammans med Dick Bengtson (M). visa bilder

 • image

  Nationaldagsfirande Tyresö Centrum visa bilder

 • image

  Tyresöfestivalen större än någonsin men också fler besökare än tidigare år visa bilder

 • image

  Kommunalråd Fredrik Saweståhl (M) inviger den nya stadsparken visa bilder

 • image

  Tyresö kommunfullmäktige antar ny kommunplan för 2015-2018 visa bilder

 • image

  Nationaldagsfirande Tyresö Centrum visa bilder

Underskottet ökar i socialnämnden - nu tas krafttag

Socialnämndens prognos för året pekar mot ett underskott på drygt 33 miljoner kronor, vilket är betydligt mer än tidigare bedömningar. Nu ska krafttag tas för att komma till rätta med situationen. – Det här duger inte. Vi ska gå till botten med varför det ser ut som det gör och kommer att vända på varje krona, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Så många Tyresöbor har skickats till Kronofogden av S-lotteriet

Det har rullats upp som en praktskandal. Socialdemokraternas lotteriverksamhet Kombispel har skickat tusentals svenskar till Kronofogden. Pengar som sedan gått rakt in i partikassan. Nu kan Vi i Tyresö avslöja hur många Tyresöbor som drabbats. En av dessa har också varit i kontakt med redaktionen.

“Österleden” läggs på is – igen

Under måndagen meddelades att förhandlingarna om den så kallade Österleden, ett vägsnitt som är tänkt knyta ihop en ringled runt Stockholm innerstad, upphör. Orsaken är att Stockholms stad inte är intresserade.

Gamla äldreboenden ersätts med nya

Utbyggnaden av nya vård- och omsorgsboenden i Tyresö sker i en sådan takt att kommunen nu planerar att ersätta de äldsta byggnaderna. När detta är klart kommer alla vård- och omsorgsboenden för äldre att vara öppnade på 2000-talet.

Nya förskolor i Strand och Tyresö centrum

Under tisdagskvällen kom förslaget om tvåa nya förskolor i Tyresö ett steg närmare beslut. Planerna på nya förskolor, en i Strand och en i Tyresö centrum, godkändes av kommunstyrelsen och går nu vidare till kommunfullmäktige.

Succé för e-tjänst vid beslut om SL-kort

Förra året införde kommunen en e-tjänst för ansökan om skolskjuts (dvs SL-kort, taxi och Rakstabuss). I år har man tagit steget längre med automatiska beslut för de elever som ansöker om SL-kort. För den enskilde har det lett till att man får ett omedelbart besked medan kommunen har kunnat minska byråkratin.

Kommunen ökar insatserna för ett tryggare Tyresö

Tyresö kommun stärker trygghetsarbetet med såväl egna åtgärder som att till exempel sätta press på polisen för ökad närvaro och synlighet. Det senare har man också blivit lovade, åtminstone under en period. – Det är bra men vi ger oss inte förrän det är permanentat. Det har Tyresös skattebetalare rätt att kräva, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Enkla tips för att spara på vattnet

Det är vattenbrist i stora delar av landet och även om inte Tyresö tillhör en av de mer utsatta kommunerna försöker man från kommunens sida att förmå Tyresöborna att agera smart för att klara vattenförsörjningen. Här är några enkla tips.

Fullt ös på niornas bal

Under gårdagskvällen var Tyresö Centrum fullt av finklädda tjejer och killar. Då hade niorna sin traditionella avslutningsbal.

14 besöker oss just nu