img

Wolf association Sweden: “Moderaterna försöker fiska billiga poäng”

I förra veckan skrev moderater från fyra Södertörnskommuner att man vill ha bort den varg som rör sig i trakterna då den blivit ett otrygghetsproblem. Nu svarar Ronny Ferm, talesperson för Wolf association Sweden, att debattartikeln tyder på okunskap och att man gör allt för att fiska billiga poäng inför kommande val.

img

Tobé (M): Trygghetskrisen kräver en historisk satsning

Tomas Tobé, Tyresöbo och Moderaternas talesperson i rättsfrågor, skriver att Sverige befinner sig i en trygghetskris och att Moderaterna nu vill göra den största budgetsatsningen för ökad trygghet sedan 1990-talet. Bland annat vill man att det ska finnas 5.000 fler poliser år 2025.Vad tycker du om det nya utseendet på viityreso.se?Partisympatiundersökning

Detta är en löpande undersökningimg

Bespara våra barn, unga och äldre Socialdemokraternas flyttkaruseller

Peter Freij som är gruppledare och ledamot för Moderaterna i socialnämnden går till angrepp på Socialdemokraternas förslag om att behålla och rusta Björkbackens äldreboende. Freij pekar bland annat på att det skulle innebära en flyttkarusell med de boende, i stället för att som Alliansen nu beslutat, låta dem bo kvar medan ett nytt äldreboende byggs, även det i kommunal regi.

img

Vems är natten, Morgan Johansson?

Kommunalrådet Anki Svensson och kriminalkommisarie Eva von Vogelsang, båda moderater, skriver om den ökande otryggheten i samhället och framför allt kvinnors utsatthet. Med anledning av detta ställer de också en direkt fråga till statsrådet Morgan Johansson (S).

img

Inga fritidsgårdar stängda i Tyresö

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Dick Bengtson (M) klargör att inga fritidsgårdar har stängts ner i Tyresö kommun. Detta med anledning av påståenden i sociala medier kopplat till den senaste tidens oroligheter bland ungdomar vid Granängsringen.

img

Då: självutnämnd “garant” för Brevik skola Nu: det stora hotet

Anki Svensson (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande i Tyresö, ställer sig frågande till hur S i Tyresö innan valet kunde säga sig vara en garant för Brevik skolas överlevnad när Ilmar Reepalu och partiledaren Stefan Löfven nu vill dra åt svångremmen för fristående verksamheter.

img

Vi har ett gemensamt ansvar för att motverka mobbning och kränkningar

Under den senaste tiden har klimatet i Tyresös lokalpolitik upplevts tuffare. Inte minst på nätet. Insinuationer, kräkningar och ibland rent förtal har förekommit. Kommunalrådet Anki Svensson (M) efterlyser nu en bättre samtalston i sociala medier, från vuxensamhället i allmänhet och politiska företrädare i synnerhet.26 besöker oss just nu