img

Replik: ”Den usla investeringen bär Moderaternas signum”

Leif Lanke (L) svarar Mats Fält (M) efter att han kritiserat Lankes sätt att fördela ansvaret för Tyresö kommuns mindre lyckade investering i ett vindkraftverk samt beskyllt Liberalerna för att inte köra med öppna kort om gemensamt tagna planbeslut under alliansåren.

img

Hur var det nu med marknadshyror, S?

Oppositionsrådet Anki Svensson (M) reagerar starkt på hur Socialdemokraterna tvärvänt i frågan om marknadshyror efter uppgörelsen med C och L.Vad tycker du om det nya utseendet på viityreso.se?Partisympatiundersökning

Detta är en löpande undersökningimg

Peter Freij (M): Bjud in Vänsterpartiet

Peter Freij, föreningsordförande i Tyresömoderaterna, uppmanar Tyresös nya politiska styre att bjuda in Vänsterpartiet i samarbetet för ökad öppenhet och transparens gentemot väljarna.

img

Christian Altmann (DP): “Det är bråttom för djuren”

Christian Altmann (DP) lyfter frågan om bevarandet av Åva gård i valrörelsens absoluta slutskede. Gården är i akut fara efter att ägaren Stockholms stad sagt nej till att göra de renoveringar och åtgärder som krävs efter ett föreläggande från länsstyrelsen. En av korna har redan dragit på sig sårskador efter att ha legat för mycket på samma sida i de små båsen. Den 1 oktober går tidsfristen ut. Totalt kan ett 70-tal kor tvingas till nödslakt.

img

Bengtson (M): S och PRO fortsätter sprida fake news om Björkbacken

Socialnämndens ordförande Dick Bengtson (M) svarar på en insändare från Bo Toresson, PRO, om Björkbackens äldreboende. Toressons insändare publicerades i Mitt i Tyresö den 21 augusti men då tidningen valt att inte publicera Bengtsons svar (innan valet) gör i stället Vi i Tyresö det.9 besöker oss just nu