img

Då: självutnämnd “garant” för Brevik skola Nu: det stora hotet

Anki Svensson (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande i Tyresö, ställer sig frågande till hur S i Tyresö innan valet kunde säga sig vara en garant för Brevik skolas överlevnad när Ilmar Reepalu och partiledaren Stefan Löfven nu vill dra åt svångremmen för fristående verksamheter.

img

Vi har ett gemensamt ansvar för att motverka mobbning och kränkningar

Under den senaste tiden har klimatet i Tyresös lokalpolitik upplevts tuffare. Inte minst på nätet. Insinuationer, kräkningar och ibland rent förtal har förekommit. Kommunalrådet Anki Svensson (M) efterlyser nu en bättre samtalston i sociala medier, från vuxensamhället i allmänhet och politiska företrädare i synnerhet.Vad tycker du om det nya utseendet på viityreso.se?Partisympatiundersökning

Detta är en löpande undersökningimg

Hårdare politiskt klimat i Tyresö?

Dick Bengtson, Moderaternas gruppledare i Tyresö, riktar skarp kritik mot Miljöpartiet och Socialdemokraterna som (med inte bara dåliga utan fullständigt obefintliga "bevis", red.anm.) insinuerar att Moderaterna och SD skulle ha ett samarbete på gång. Bengtson menar att smutskastningen riskerar det tidigare goda klimatet inom lokalpolitiken i Tyresö. Han tycker att de rödgröna partierna nu ska fundera på hur de vill att det politiska samtalet ska föras.

img

Sverigedemokraternas enda idé – moduler, massor av moduler

När boendeplanen för Tyresös del i mottagandet av nyanlända med uppehållstillstånd skulle diskuteras och beslutas på kommunfullmäktige i förra veckan var moduler Sverigedemokraternas enda idé. Det har fått flera ledande moderater att reagera.

img

Stockholmsmoderater: Regeringen måste börja samarbeta med oss för att klara integrationen

Ledande moderater i Stockholms län skriver i dag ett öppet brev till bland andra statsminister Stefan Löfven (S) och Miljöpartiets båda språkrör med anledning av flyktingmottagandet och de höga krav som ställs på Stockholmskommunerna, framför allt kopplat till bostadsbristen i regionen. Moderaterna vill till exempel att regeringen ska lätta på byråkratin för att nya bostäder ska kunna byggas snabbare, men också införa ett tillfälligt utslussningsstopp från asylboendena. Allt för att man ska kunna leva upp till den tvångslag som i dag vilar över kommunerna.

img

Välfärd byggs på arbete, inte lån!

Anki Svensson (M), kommunalråd i Tyresö, går till attack mot regeringens politik för en hållbar välfärd. I stället för att stärka välfärden med morötter för fler jobb och fler arbetade timmar väljer de rödgröna att ta nya lån och höja skatterna.

img

Skolstart i en av Sveriges bästa skolkommuner

I ett öppet brev hälsar skolkommunalrådet Anki Svensson (M) Tyresös elever välkomna till ett nytt läsår. Svensson berättar vad det är som gör att Tyresö i dag är en av landets bästa skolkommuner, hur positionen i toppen ska behållas och vilka utmaningar som framtiden bär med sig.16 besöker oss just nu