img

Bengtson (M): S och PRO fortsätter sprida fake news om Björkbacken

Socialnämndens ordförande Dick Bengtson (M) svarar på en insändare från Bo Toresson, PRO, om Björkbackens äldreboende. Toressons insändare publicerades i Mitt i Tyresö den 21 augusti men då tidningen valt att inte publicera Bengtsons svar (innan valet) gör i stället Vi i Tyresö det.

img

(S) sprider fake news om Björkbacken

Socialnämndens ordförande i Tyresö kommun Dick Bengtson (M) beskyller Socialdemokraterna för att sprida felaktig fakta om äldreboendet Björkbacken.Vad tycker du om det nya utseendet på viityreso.se?Partisympatiundersökning

Detta är en löpande undersökningimg

Ett tryggare Tyresö

Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé och skolkommunalrådet Anki Svensson (M) skriver att otryggheten och utsattheten för tjejer och unga kvinnor ökat dramatiskt på senare år i det svenska samhället. Moderatduon vill bland annat ha krafttag för fler uppklarade sexualbrott, strängare straff, bättre stöd till brottsoffer och helt ta bort preskriptionstiderna vad gäller sexualbrott mot barn.

img

Förbjud inte Tyresös friskolor

I Tyresö går många barn och elever i fristående verksamheter såsom Brevik skola, Kunskapsskolan, Engelska Skolan och på gymnasier utanför kommunen. För dessa finns ett överhängande hot om ett vinsttak införs, det är alla experter eniga om. Nu går Moderata Ungdomsförbundet till stenhårt angrepp på regeringens planer.

img

Moderater om vargen: “Vår inställning har med trygghet att göra”

De fyra Södertörnsmoderaterna svarar Ronny Ferm och Wolf association Sweden om påståendet att viljan att få bort vargen skulle vara att "fiska billiga politiska poäng". "Vår inställning till vargen har med trygghet att göra", skriver de i en slutreplik som är adresserad direkt till Ferm.

img

Wolf association Sweden: “Moderaterna försöker fiska billiga poäng”

I förra veckan skrev moderater från fyra Södertörnskommuner att man vill ha bort den varg som rör sig i trakterna då den blivit ett otrygghetsproblem. Nu svarar Ronny Ferm, talesperson för Wolf association Sweden, att debattartikeln tyder på okunskap och att man gör allt för att fiska billiga poäng inför kommande val.17 besöker oss just nu