img

Ett tryggare Tyresö

Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé och skolkommunalrådet Anki Svensson (M) skriver att otryggheten och utsattheten för tjejer och unga kvinnor ökat dramatiskt på senare år i det svenska samhället. Moderatduon vill bland annat ha krafttag för fler uppklarade sexualbrott, strängare straff, bättre stöd till brottsoffer och helt ta bort preskriptionstiderna vad gäller sexualbrott mot barn.

img

Förbjud inte Tyresös friskolor

I Tyresö går många barn och elever i fristående verksamheter såsom Brevik skola, Kunskapsskolan, Engelska Skolan och på gymnasier utanför kommunen. För dessa finns ett överhängande hot om ett vinsttak införs, det är alla experter eniga om. Nu går Moderata Ungdomsförbundet till stenhårt angrepp på regeringens planer.Vad tycker du om det nya utseendet på viityreso.se?Partisympatiundersökning

Detta är en löpande undersökningimg

Moderater om vargen: “Vår inställning har med trygghet att göra”

De fyra Södertörnsmoderaterna svarar Ronny Ferm och Wolf association Sweden om påståendet att viljan att få bort vargen skulle vara att "fiska billiga politiska poäng". "Vår inställning till vargen har med trygghet att göra", skriver de i en slutreplik som är adresserad direkt till Ferm.

img

Wolf association Sweden: “Moderaterna försöker fiska billiga poäng”

I förra veckan skrev moderater från fyra Södertörnskommuner att man vill ha bort den varg som rör sig i trakterna då den blivit ett otrygghetsproblem. Nu svarar Ronny Ferm, talesperson för Wolf association Sweden, att debattartikeln tyder på okunskap och att man gör allt för att fiska billiga poäng inför kommande val.

img

Tobé (M): Trygghetskrisen kräver en historisk satsning

Tomas Tobé, Tyresöbo och Moderaternas talesperson i rättsfrågor, skriver att Sverige befinner sig i en trygghetskris och att Moderaterna nu vill göra den största budgetsatsningen för ökad trygghet sedan 1990-talet. Bland annat vill man att det ska finnas 5.000 fler poliser år 2025.

img

Bespara våra barn, unga och äldre Socialdemokraternas flyttkaruseller

Peter Freij som är gruppledare och ledamot för Moderaterna i socialnämnden går till angrepp på Socialdemokraternas förslag om att behålla och rusta Björkbackens äldreboende. Freij pekar bland annat på att det skulle innebära en flyttkarusell med de boende, i stället för att som Alliansen nu beslutat, låta dem bo kvar medan ett nytt äldreboende byggs, även det i kommunal regi.

img

Vems är natten, Morgan Johansson?

Kommunalrådet Anki Svensson och kriminalkommisarie Eva von Vogelsang, båda moderater, skriver om den ökande otryggheten i samhället och framför allt kvinnors utsatthet. Med anledning av detta ställer de också en direkt fråga till statsrådet Morgan Johansson (S).14 besöker oss just nu