Bengtson (M): S och PRO fortsätter sprida fake news om Björkbacken

Socialnämndens ordförande Dick Bengtson (M) svarar på en insändare från Bo Toresson, PRO, om Björkbackens äldreboende. Toressons insändare publicerades i Mitt i Tyresö den 21 augusti men då tidningen valt att inte publicera Bengtsons svar (innan valet) gör i stället Vi i Tyresö det.

Dick Bengtson (M)
Socialnämndens ordförande i Tyresö kommun

Socialdemokraterna fortsätter att skrämmas och sprida felaktig information kring äldreboendet Björkbacken i Tyresö som håller på att avvecklas. Denna gång via sin pensionärsorganisation, PRO.

Bo Toresson vill rusta upp Björkbacken och får det att låta som en bra lösning. Sanningen är att kostnaden för att endast åtgärda de påtalade bristerna bedöms till 35 mkr. Skulle man dessutom uppgradera till ett modernt äldreboende skulle kostnaderna bli mycket högre. Dessutom skulle detta framtvinga en mindre flyttkarusell vilket skulle medföra betydande olägenheter för de boende.

Nej, Björkbacken har tjänat Tyresö väl, men nu är det dags för en rejäl förnyelse. I mars invigdes ett nytt modernt äldreboende i Tyresö, Villa Basilika. Byggt för morgondagens behov för både boende och medarbetare. Villa Basilika är en pusselbit i Tyresös väg mot Sveriges modernaste äldreomsorg med nya fräscha och funktionella äldreboenden i alla kommundelar,

Trollbäcken, Tyresö Centrum och Strand. Totalt cirka 140 fler platser än idag.

Jag hoppas att Socialdemokraterna och PRO slutar sprida felaktig information kring Björkbackens framtid och istället ansluter på vägen mot framtidens äldreomsorg. Det är Tyresös seniorer värda.

LÄS MER: Björkbacken-gate: S fyllde äldreboendet med propaganda – Mattsson slår ifrån sigPublicerat 2018-09-06
Uppdaterat 2018-09-06


Inga fritidsgårdar stängda i Tyresö

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Dick Bengtson (M) klargör att inga fritidsgårdar har stängts ner i Tyresö kommun. Detta med anledning av påståenden i sociala medier kopplat till den senaste tidens oroligheter bland ungdomar vid Granängsringen.

(S) sprider fake news om Björkbacken

Socialnämndens ordförande i Tyresö kommun Dick Bengtson (M) beskyller Socialdemokraterna för att sprida felaktig fakta om äldreboendet Björkbacken.

Du har så fel, Sven

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Dick Bengtson (M) skriver ett öppet brev till Sven Lionell efter att han framfört kritik och missvisande påståenden i socialdemokratiska Tyresö Nyheter om Uddby Gård och kommunens kulturverksamhet.

9 besöker oss just nu