Bengtson (M) i öppet brev till Mattsson (S): Schysst att driva valrörelse inne på äldreboende?

Dick Bengtson (M) skriver ett öppet brev till oppositionsrådet Anita Mattsson (S) med anledning av att partiet bedrivit kampanj på ett äldreboende i kommunen.

Dick Bengtson (M)
Socialnämndens ordförande i Tyresö kommun

Öppet brev till Anita Mattsson (S)

Under veckan har vi kunnat läsa att flera socialdemokrater ute i landet ägnat sig åt att sprida falska uppgifter om Moderaterna i sociala medier. Dessa har främst riktat till människor med invandrarbakgrund på deras eget språk. Flera fall har avslöjats där socialdemokratiska kandidater i valet, på arabiska och somaliska, bl a påstått att Moderaterna vill stänga alla moskéer.

I Tyresö har vi ännu så länge, i stort sett, varit förskonade från fulspel i valrörelsen. Partierna har t o m hjälpt varandra att återställa vandaliserade valaffischer. Precis så som en ärlig och schysst valrörelse ska bedrivas.

Döm om min förvåning när jag via både medborgare och lojala medarbetare, ikväll upplysts om att socialdemokraterna begått grova övertramp vid vårt äldreboende Björkbacken.

Man har för det första satt upp en valaffisch på Björkbackens innergård med budskapet att äldreboendet ska behållas. Dessutom har någon från socialdemokraterna delat ut skriftlig information till de äldre inne på boendet. Ett totalt oacceptabelt beteende! Helt uppenbart vill man på detta sätt påverka de boendes ställningstagande i valet.

Alla kommunens fastigheter och anläggningar ska vara fredade från valpropaganda!

Mina frågor till dig, Anita Mattsson, oppositionsråd för socialdemokraterna i Tyresö är:

1)Tycker du detta är ett schysst sätt att driva valrörelse på?
2)Vad tänker du göra för att detta inte ska upprepas?

Nu på söndag är det förtidsröstning på våra äldreboenden. Vi kommer vara där. Tidigare var syftet med vår närvaro endast att dela ut valsedlar och informera om våra förslag. Nu är det uppenbart att vi även måste övervaka att ingen otillbörlig påverkan sker.

Tyresö 2018-08-31

Dick Bengtson (M)

Ordförande socialnämnden Tyresö

P.S. Du kan svara direkt för publicering här på sidan eller i ett mail direkt till mig. D.S.Publicerat 2018-08-31
Uppdaterat 2018-08-31


Sverigedemokraternas enda idé – moduler, massor av moduler

När boendeplanen för Tyresös del i mottagandet av nyanlända med uppehållstillstånd skulle diskuteras och beslutas på kommunfullmäktige i förra veckan var moduler Sverigedemokraternas enda idé. Det har fått flera ledande moderater att reagera.

8 besöker oss just nu