Betraktelser över första maj

Under rätt tidig morgon fångade mina ögon en av kommunens S-toppar som på cykel hastade från sin villa i sjönära läge på väg mot sina väljare i de centrala delarna av Tyresö.

Peter Freij
Ledamot i kommunfullmäktige och socialnämnden

Under vanliga former gick så sedan demonstrationståget från miljonsprogrammets byggnader i Bollmora för att samlas på forelltorget till traditionellt tal av från Stockholm utkallad politruk.

Rosor delades ut till en åldrad anhängarskara som såg bekymrad ut då vi satt och iakttog de seniorer som slog sig ner bredvid vårt bord på den nya bistron i den vackra stadsparken.

Inte helt svårt att ana vad man bekymrades över vid kaffebordet med opinionssiffror som än en gång skadat den egna självbilden, Moderaterna är nära större på egen hand än de
två regeringspartierna tillsammans.

Vad sjöng man om på väg mot Forelltorget?

Slav stig upp för att slå dig fri känns som något alla arbetande människor kan skriva under på tidiga mornar oavsett partifärg.

Vad han skapat under nöd och vaka
utav tjuvarna rånat är,
när folket kräver det tillbaka,
sin egen rätt det blott begär.


På den sista dagen att lämna självdeklarationen och man stumt ser den mängd skatt man betalat under året och att staten kräver mer kan man också förstå dessa strofer

Båd’ stat och lagar oss förtrycka,
vi under skatter digna ner.


När man ser hur staten resonerar kring företagare som ska betala utan att ges om inte hjälp så åtminstone inga hinder kan man bara instämma

Regeringarna oss förtrycka
Upp slå ned allt det gamla
tålamodet är slut!
För frihet vi oss samla
förgöra våldets krut


Håller med helt och hållet vi måste byta ut den här regeringen innan det är försent.

Har jag blivit socialdemokrat eller finns det ett visst hyckleri?Publicerat 2016-05-02
Uppdaterat 2016-05-02

Har första maj spelat ut sin roll?
Foto. wikipediaLOU-upphandling inget angrepp mot kollektivavtal

Nej, den LOU-upphandling som planeras är inget angrepp mot det kollektivavtal som reglerar de anställda som verkar inom personlig assistans. Det skriver moderaten Peter Freij med anledning av om besparingar inom personlig assistans, något som diskuterats i flera medier den senaste tiden.

Freij replikerar SD:s utskick

Peter Freij (M) svarar på ett utskick som Sverigedemokraterna gjorde i förra veckan till hushåll i Tyresö. Freij skriver bland annat att det är häpnadsväckande att SD påstår att människor från andra länder är smittspridande lågutbildade våldtäktsmän.

10 besöker oss just nu