Därför kommer inte en bulle över mina läppar

Peter Freij, Tyresömoderaternas ordförande, om det socialdemokratiska hotet mot välfärdsföretag och valfrihet. Han gör en historisk parallell.

Peter Freij
Ordförande Tyresömoderaterna

Den 4 oktober är för mig en annan typ av dag än att fröjdas över något av det mest svenska bakverket, kanelbullen.

Nu visar åter socialismen sitt fula tryne och vill rikta ett dräpande slag mot etableringsrätten, den fria företagsamheten och valfriheten i Sverige.

Nu 2017 är allt detta aktuellt igen och istället för Meidners fonder är det Reepalus förslag som hotar det svenska näringslivet.

Nu borde företagare och anställda i privata företag gå ut på våra gator och såsom jag och många med mej gjorde då ropa - "Ropen skalla, låt fonderna falla!".

Den här dagen borde ägnas åt att hylla den rörelse som till slut lyckades sätta stopp för fondsocialismen och Socialdemokratins försök att ta över det svenska näringslivet och stöpa om efter beundrad DDR-modell.

LO och dess politiska gren - Socialdemokratiska Arbetarpartiet - tyckte tidigt 70-tal att det var god tid att sätta Rudolf Meidners plan i verket och börja föra över kontrollen av svenska företag med mer än 50 anställda, något man sedan också krävde skulle gälla alla småföretag.

1978 lade en LO/SAP-grupp fram ett gemensamt förslag som gick ut på att socialisera med hjälp av särskilda arbetsgivaravgifter och indragna företagsvinster. 

Poängen med löntagar­fonder var att byta ekonomiskt system i Sverige och förpassa den fria företagsamheten till historien.

Istället för att mumsa kanelbullar en dag som denna borde svenska folket gå man ur huse och hylla de som då demonstrerade mot det nuvarande regeringspartiets dåtida försök att i grunden förstöra Sverige och den fria företagsamheten.

Nu är kampen för frihet, äganderätt och valfrihet åter aktuell och den kampen parti- och alliansvänner är vår.

Upp till kamp!Publicerat 2017-10-04
Uppdaterat 2017-10-04


Moderater om vargen: “Vår inställning har med trygghet att göra”

De fyra Södertörnsmoderaterna svarar Ronny Ferm och Wolf association Sweden om påståendet att viljan att få bort vargen skulle vara att "fiska billiga politiska poäng". "Vår inställning till vargen har med trygghet att göra", skriver de i en slutreplik som är adresserad direkt till Ferm.

Som vanligt svartmålas Alliansen

Peter Freij (M) gör ett inlägg i debatten om planerna för välfärdsutbyggnad i Trollbäcken och delar med sig av sina reflektioner.

9 besöker oss just nu