21 juni 2021

Ledare

Styret spelar roulette och satsar allt på rött

I en artikel i det socialdemokratiskt kontrollerade partiorganet Tyresö Nyheter skriver kommunalrådet Anita Mattsson ’’Idag har vi en aktör som driver tre äldreboende i kommunen. Om vi väljer att upphandla driften av äldreboendet riskerar vi att hamna i en situation där en aktör är dominerande, vilket är dåligt för valfriheten och kan bli kostnadsdrivande’’

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?Mer information

Moderaterna säger absolut nej till en ny fastighetsskatt

Kommer du ihåg när fastighetsskatten tvingade pensionärer från sina hem och gjorde att vanliga löntagare inte kunde behålla sina barndomshem? Företagare som hade ett dåligt år tvingades flytta och hotet mot det egna hemmet hängde alltid över den som blev arbetslös eller sjukskriven. Fastighetsskatten är omoralisk och skadlig. Moderaterna avskaffade den men nu är den på väg tillbaka. Det ska vi sätta stopp för.

Den lilla människan ryter ifrån mot styret i Tyresö kommun

Jag har drivit kampen för Amaryllisparken nästan ett halvår nu tillsammans med de kringboende, och under det halvåret har jag och de närmsta runt omkring mig fått erfara allt ifrån hårda tongångar till ibland dumförklarande uttalanden mot oss berörda som kämpar för Amaryllisparken, Lindalens sista grönområde, från en av styrets lokala politiker som ständigt dyker upp i debatterna på social media, till att få beslut fattade över våra huvuden, ständigt med en känsla av att vi varken syns eller hörsammas, trots att styret i Tyresö kommun vid upprepade tillfällen givit uttryck på både social media, i tidningarna och till invånarna runt omkring Amaryllisparken hur viktigt det är att de för en dialog med oss medborgare.

Att ställa krav är att bry sig

Tyresö kommun håller på att fastställa riktlinjer för feriejobb i kommunens regi.


Video