Hur var det nu med marknadshyror, S?

Oppositionsrådet Anki Svensson (M) reagerar starkt på hur Socialdemokraterna tvärvänt i frågan om marknadshyror efter uppgörelsen med C och L.

Anki Svensson (M)
Oppositionsråd

I valrörelsen gick Socialdemokraterna i Tyresö tillsammans med Hyresgästföreningen hårt ut med att det skulle finnas ett förslag från Moderaterna om att införa marknadshyror. Enligt deras egna bedömningar skulle detta innebära 40 procent högre hyror för Tyresöborna och i en hyresdebatt konstaterade Mathias Tegnér, riksdagsledamot för S att ”marknadshyror är ett skitförslag. Tonläget var högt uppskruvat.

Socialdemokraterna gick till och med så långt att de lämnade in en motion om att kommunstyrelsen skulle genomföra en analys av konsekvenserna som uppstår av ett eventuellt införande av marknadshyror.

Det uppenbara problemet? Det fanns inget sådant förslag och att påstå det var att lura väljarna.

Nu har i stället S, MP, C och L godkänt en överenskommelse där en punkt rör just marknadshyror: ”Fri hyressättning vid nyproduktion införs, samtidigt ska förhandlingssystemet för befintliga hyresrätter reformeras”.

Frågan till Socialdemokraterna i Tyresö: Står ni bakom den politiska överenskommelsen eller var det bara tom retorik för att smutskasta och ta makten?

Från redaktionen: Även Anita Mattsson (S), nytillträdd kso, sa nej till marknadshyror innan valet. Videolänk.Publicerat 2019-01-14
Uppdaterat 2019-01-14

FOTO: Jenny Puronne/FacebookFantastiska skolresultat - i år igen

Skolkommunalrådet Anki Svensson (M) berättar i ett öppet brev om de rekordhöga skolresultaten och passar samtidigt på att tacka alla som jobbar i skolan för deras insatser, liksom eleverna för deras flit.

Alliansen i Tyresö utvecklar förskolan

Anki Svensson (M) och Anna Steele (L), ordförande respektive vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, skriver om hur Alliansen vill fortsätta utveckla förskolan i Tyresö.

Ett tryggare Tyresö

Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé och skolkommunalrådet Anki Svensson (M) skriver att otryggheten och utsattheten för tjejer och unga kvinnor ökat dramatiskt på senare år i det svenska samhället. Moderatduon vill bland annat ha krafttag för fler uppklarade sexualbrott, strängare straff, bättre stöd till brottsoffer och helt ta bort preskriptionstiderna vad gäller sexualbrott mot barn.

Har vi en förskolefientlig regering?

Barn- och skolkommunalrådet Anki Svensson (M) går till hård attack mot regeringens sätt att möta behovet av utbildade förskolelärare i Stockholmsregionen.

10 besöker oss just nu