6 mars 2021

Ledare

Styret spelar roulette och satsar allt på rött

I en artikel i det socialdemokratiskt kontrollerade partiorganet Tyresö Nyheter skriver kommunalrådet Anita Mattsson ’’Idag har vi en aktör som driver tre äldreboende i kommunen. Om vi väljer att upphandla driften av äldreboendet riskerar vi att hamna i en situation där en aktör är dominerande, vilket är dåligt för valfriheten och kan bli kostnadsdrivande’’

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?Mer information

Att ställa krav är att bry sig

Tyresö kommun håller på att fastställa riktlinjer för feriejobb i kommunens regi.

Elefanten på zoomsammanträdet

Kampanjen fortsätter. I tisdags kväll var det dags för debatt om hotet mot demokratin i Aktuellt i SVT. Försvarsminister Peter Hultqvist hade skrivit en artikel i en av hemlänets tidningar, där han beskrev det hot mot demokratin som planerna på samarbete mellan M, KD och SD tydligen utgör. Dessutom hade han beskrivit SD:s företrädare som grisar. Ett annat tungt argument var att sverigedemokrater använt krigsretorik för att beskriva den politiska kampen – ett inte alltid passande men ofta förekommande stilistiskt grepp i alla partier.

Bevara Amaryllisparken - Lindalens sista grönområde

Vi pratar ofta om hur vi måste ta hand om vår miljö och natur, inte minst i dessa dagar då klimatkrisen är ett faktum. Regnskogar skövlas, översvämningar, naturkatastrofer och pandemi - att de aldrig lär sig där borta på andra sidan jordklotet tänker nog många, men faktum är att vi behöver inte blicka längre ut än utanför vår trädgård för att se exempel på en mindre, mer isolerad, klimatkris i vårt närområde inom en snar framtid.


Video